Big Draw Alkmaar

Nieuws

ALKMAAR - The Big Draw barst zaterdag 1 oktober van 12.00 tot 16.00 uur los in Alkmaar; op veel locaties in de stad kan iedereen gratis meedoen met teken-activiteiten. Want dat is waar het om gaat bij het evenement: iedereen het plezier van onbekommerd tekenen laten ontdekken
Ieder klein kind tekent er lustig op los en verbeeldt op die manier z’n wereld en z’n avonturen. Maar vraag de meeste jongeren om iets te tekenen en dan volgt als antwoord: "Dat kan ik niet!". Om van volwassenen maar niet te spreken.
Artiance, Centrum voor de Kunsten organiseert daarom voor de tweede keer dit feestelijke teken- evenement. Op het Canadaplein kan men tekenen bij Artiance, Cartoon Art School, het Stedelijk Museum en de Bibliotheek. Aan de Bergerweg organiseren Kunstuitleen, DAK-Atelier en de Watertoren exposities en workshops en in de binnenstad organiseren Ibis Atelier, Crejat Academie, winkels en café ’s verschillende tekenactiviteiten om gratis aan mee te doen.
Kom tekenen met waterpistolen bij de Kunstuitleen, maak een eigen button bij DAK-   ateliers, ontdek het werken met draad en verf bij de Watertoren op de Bergerweg, maak een echte ets, striptekeningen, 3D street-art of wordt kampioen lijntrekken op het Canadaplein en leer schetsen met IPads bij de Bibliotheek, probeer tekenmaterialen uit bij Groothuizen, teken en schilder onderwaterwerelden en wensboten op de Platte Stenenbrug en de Visbanken. Kijk voor meer informatie op: www.artiance.nl.