IJsbaan De Meent weer open

Nieuws

ALKMAAR - Het nieuwe schaatsseizoen is zaterdagmiddag 15 oktober officieel van start gegaan op ijsbaan De Meent in Alkmaar. Ruim 350 bezoekers waagden zich deze eerste schaatsdag op de ijsbaan, waar zij konden genieten van schaatslessen door de ijsverenigingen, demonstraties van Team IceByk op Drift Trikes (ijsfietsen), schaatsclinics door Schaatsschool InBalans en de kunstrijders die in de ijshal streden om de Alkmaarse Waagbokaal.
Vele sportievelingen hadden hun schaatsen uit het vet gehaald en kwamen deze feestelijke eerste schaatsdag het ijs uitproberen. De eerste meters nog even onwennig op de schaats maar al snel had menigeen de slag alweer te pakken.
De vernieuwde programmering van Alkmaar Sport voorziet ook dit seizoen weer in diverse nieuwe activiteiten. In het ijs van de ijshal bevinden zich bovendien curlingcirkels, ijshockey- en shorttrack belijning. Zo kan aan deze activiteiten zomer en winter een vaste plek op het ijs geboden worden. Bij de 400-meterbaan wordt de ‘Wintertijdchallenge’ aangekondigd en voor doorgewinterde schaatsers staan er dit jaar naast tien buffelavonden ook de 60 van de Weissensee, een Elfstedentocht en de Alkmaarse Baan Challenge op het programma. De 400-meterbaan beschikt daarnaast als tweede ijsbaan in Nederland over vijf MyLaps lussen in het ijs. Hierdoor kunnen schaatsers met een chip niet alleen hun rondetijden bijhouden, maar ook bepalen met welke snelheid zij op het rechte stuk en de bochten op de baan bedwingen.
In oktober staat er in de centrale hal van De Meent een Rad van Fortuin. Klanten die het Sportpaspoort verlengen of een rittenkaart aanschaffen zijn uitgenodigd om draai te geven aan het rad. Er zijn diverse winterse prijzen te winnen variërend van warme chocomelk of gratis toegang tot de ijsbaan, tot een curling clinic voor tien personen.
De ijsbaan is geopend tot en met zondag 15 maart. Meer informatie is te vinden op www.demeentalkmaar.nl.