SV Koedijk in finale duurzame competitie

Nieuws

KOEDIJK - Voetbalvereniging SV Koedijk is doorgedrongen tot de finale van de Nuon Club Competitie. In totaal zijn vijftig sportverenigingen genomineerd. De jury ontving talloze creatieve ideeën vanuit het hele land, de meeste uit Noord-Holland. SV Koedijk werd genomineerd met hun idee voor zonnepanelen als zijlijn en energie opwekkende ballen.
Van de vijftig genomineerden van deze landelijke energiebespaarwedstrijd winnen uiteindelijk negen amateur sportclubs een cheque van 10.000 euro. Dat bedrag mogen de sportverenigingen investeren in energiebesparing en duurzame energie. Om te winnen, moeten de voetballers nu zelf campagne voeren om zoveel mogelijk publieksstemmen binnen te slepen. Alle genomineerden en hun inzendingen zijn te vinden op nuon.nl/club. Stemmen kan tot woensdag 16 november. De negen winnaars worden donderdag 17 november bekend gemaakt.
De vijftig genomineerde clubs zijn geselecteerd door de jury van de competitie. Die bestaat uit sportjournalist Toine van Peperstraten, hockey-international Naomi van As, Nuon-CEO Peter Smink en twee energieadviseurs van Nuon: Rob van der Plas en Ruud Jansen. De jury selecteerde de genomineerden op basis van creativiteit en energie die in het maken van de inzending is gestoken.