Muziek in Lukaskerk

Nieuws

ALKMAAR - Assia Cunego geeft zondag 22 januari een harpconcert in de Lukaskerk aan Kanaaldijk 9-11 in Alkmaar. Het concert begint om 11.30 uur en duurt ongeveer een uur in de kerk van de Christengemeenschap in Alkmaar.
Cunego werd in 1983 in Rovereto in Italië geboren. Als 18-jarige studeerde zij cum laude af aan het conservatorium. Sindsdien gaf ze meer dan 2500 concerten in diverse Europese landen, merendeel als soliste. Haar omvangrijk repertoire reikt van Barok en Romantiek naar jazz en amusementsmuziek. In het concert benut zij vele klankmogelijkheden van de harp.
Vrijdagavond 27 januari wordt 'Het droomlied' van Olav Asteson opgevoerd. Het lied verhaalt over de mysterieuze dromen die een Noorse jongeman doormaakt tijdens de dertien heilige nachten tussen kerst en oud- en nieuw. In een klein plaatsje in Noorwegen kwam ooit een ingewijde jongeling op 6 januari aangereden op zijn paard naar de kerk.
Deze uitvoering wordt ingeleid met een kort verhaal waarna muzikaal weergegeven door een liergroep met vier zangers, op muziek van Diana Todria. Tevens is er een tentoonstelling ingericht over deze reis met replica schilderijen van de Noorse schilderes Mieke Fielmich. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.