Internationaal rolstoeltennistoernooi

Nieuws

DE RIJP - Ronald Vink (38) organiseert van woensdag 5 tot en met zondag 9 augustus een internationaal rolstoeltennistoernooi in De Rijp. Met dit toernooi haalt Vink toptalent naar de regio.
Rolstoeltennis is wereldwijd de grootste gehandicaptensport. Nederland is hierin goed vertegenwoordigd met zes spelers in de top 10 (2014). De wereldtop speelt de toernooien in het buitenland. "Ik wil dat onze talenten in eigen land kunnen schitteren en als voorbeeld gaan fungeren voor alle mensen met en zonder beperking. Sport en topsport is voor iedereen mogelijk. Dat laten we straks zien", aldus Vink.
Het evenement vindt plaats in Ronalds dorp, De Rijp, waar hij als tennisser begon, waar hij woont en waar unieke faciliteiten beschikbaar zijn. De Rijp beschikt over een uniek hotel met 155 rolstoeltoegankelijke kamers. Op slechts 700 meter van dit hotel liggen de tennisbanen.
Alles wordt rolstoeltoegankelijk. Dat betekent dat de tennisaccommodatie van de plaatselijke tennisvereniging, ltv De Rijp, volledig rolstoeltoegankelijk wordt gemaakt. Denk aan de toiletten, douchefaciliteiten, doorgang naar de tennisbanen enzovoort. Bij slecht weer zijn er indoorfaciliteiten in de omgeving beschikbaar.
Een projectgroep met regionale vrijwilligers is bezig om het toernooi op poten te zetten. Het plan om dit toernooi te organiseren en de projectgroep zijn onlangs door Stichting Top Events regio Alkmaar (STERA) geadopteerd.