Recordopbrengst Alkmaar City Run by night

Nieuws

ALKMAAR - Ruim 6.000 deelnemers deden woensdagavond 13 mei onder ideale weersomstandigheden mee aan de derde Alkmaar City Run by night. Vele hardlopers gaven gehoor aan de oproep om zich in een flitsende outfit met opvallende details te steken. Onderweg zorgden swingende sambabands, diverse dj’s en verrassende acts, zoals het Rabobank Flyboardteam op de Oudegracht, op maar liefst 25 locaties langs het parcours voor de muzikale support.
Na de finish zochten vele hardlopers en supporters nog de gezelligheid op in een van de Alkmaarse cafés waar ter gelegenheid van Swinging Night ook live muziek aanwezig was. Organisator Le Champion kijkt dan ook terug op een gezellig en geslaagd evenement. Om 21.30 uur gaf Pieter Dijkman, wethouder Sport van de gemeente Alkmaar, het startschot voor de tien kilometer, waarna hij zelf meeliep. Deelnemers aan deze afstand liepen dit jaar een vernieuwd parcours, door onder meer het Stadhouders- en Burgemeesterskwartier. Daarnaast werd natuurlijk door de gezellige winkelstraten, het Kennermerpark, langs de grachten en over het Waagplein gelopen. Vele bewoners langs de route gaven gehoor aan de oproep om de vlag uit te hangen en hun straat te versieren. Ook zorgde het aangename weer voor vele toeschouwers langs de route om de deelnemers van de vijf en tien kilometer aan te moedigen.

Wedstrijd

De wedstrijd over tien kilometer werd bij de mannen gewonnen door Michiel de Ruiter in 30.22 minuten. Bij de vrouwen ging Anouk Claessens er in een tijd van 36.17 minuten met de winst vandoor. Het snelste bedrijf op de tien kilometer was de Rabobank Alkmaar e.o. in 3.08.49. De Business Run vijf kilometer werd gewonnen door Team Rooftop uit Alkmaar in 1.31.13. Als prijs ontvingen zij een echt Alkmaars kaasplankje.
Recordbedrag

Het Jeugdsportfonds Alkmaar is het exclusieve goede doel van het evenement. Naast de mogelijkheid tot het doen van een vrijwillige bijdrage bij inschrijving voor alle deelnemers, konden de ruim 500 deelnemers aan de Kids Run, mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rollebol kindercentra, via een sponsorformulier nog extra geld inzamelen. Totaal is er voor het Jeugdsportfonds een recordbedrag van € 3.640,- opgehaald. Uit handen van Fedde de Boo, voorzitter van Le Champion, nam Wim van der Ham, voorzitter van het Jeugdsportfonds, de cheque in ontvangst. Onder de kinderen die geld inzamelden voor het Jeugdsportfonds werden vijf Spacescooters verloot.
De vierde editie van de Alkmaar City Run by night vindt plaats op 6 mei 2016, wederom gelijktijdig met Swinging Night.