De bestbetaalde voetballers ter wereld

Oranje
Messi verdient bijna € 380.000 euro per dag.
Messi verdient bijna € 380.000 euro per dag. (Foto: Adobe Stock)

Met veel handigheid en techniek kun je als professioneel voetballer een aardige duit verdienen. Wij hebben de bestbetaalde voetballers ter wereld op een rijtje gezet!

In 1973 verhuisde Nederlands grootste voetbaltalent Johan Cruijff naar Barcelona voor bijna € 1,4 miljoen. Dat was destijds een groot bedrag. Tegenwoordig zien de cijfers bij een transfer er een stuk anders uit. 

In januari 2019 vertrok Frenkie de Jong bijvoorbeeld van Ajax naar FC Barcelona voor een bedrag van € 75 miljoen. Dit recordbedrag maakt hem nog niet de rijkste voetballer op aarde, want dat is de Argentijns-Spaanse Lionel Messi.


Lucratieve sponsordeals

De Spaanse krant El Mundo kreeg begin dit jaar inzage in het miljoenencontract van Messi, en dat is niet mis. De topspeler verdient jaarlijks € 138 miljoen euro, en dat is nog zonder de extra bonussen: een tekenbonus van € 115 miljoen en een loyaliteitsbonus van € 78 miljoen. Als je dit bedrag omrekent, verdient Messi bijna € 380.000 euro per dag. Daar komen nog de inkomsten van lucratieve sponsordeals bij.


Rijke Ronaldo

Op nummer twee van de lijst van best betaalde voetballers staat de Portugese Christiano Ronaldo met een jaarsalaris van € 53 miljoen euro. Een flink stuk minder dan Messi, maar daar hoeft Ronaldo niet rouwig om te zijn. Zijn levenslange contract met sportmerk Nike levert hem nog zo’n € 835 miljoen op. 

Ook met een simpele post op Instagram harkt de ‘mooiboy’ van het voetbal bijna € 900.000 euro binnen. Niet slecht! In de rest van de top 10 staan onder andere de voetballers Neymar Jr. (€ 36,8 miljoen), Oscar (€ 23 miljoen) en Gareth Bale (€ 15 miljoen).