Wij doen niet aan Qatar, wel aan het Oranjefeest

Oranje
Statement Rodi Media:
Statement Rodi Media: "Wij doen niet aan Qatar, wel aan het Oranjefeest." (Foto: Adobe Stock)

Op zondag 20 november begint in Qatar het WK voetbal. Dat zo’n groot sportevenement juist daar plaatsvindt, leidt al sinds het prille begin tot discussie.

Door Hoofdredactie

Er zijn cijfers dat tijdens de bouw van de stadions ruim 6.500 arbeiders om het leven zijn gekomen. Amnesty International meldde in 2016 al dat arbeidsmigranten in Qatar op grote schaal worden uitgebuit. Ondanks deze achtergrond is Qatar met ingang van eind volgende week het decor van een van de grootste sportevenementen ter wereld. Een evenement waar ook het Nederlands elftal onderdeel van is. 

Wij blikken vooruit op het WK voetbal, met nieuws over Oranje, de tegenstanders en ander voetbalnieuws. Want hoe dan ook, een voetbalfeest met de beste landen ter wereld én het Oranje van Louis van Gaal als een van de kanshebbers heeft altijd een positief effect op de verbinding van onze lokale samenleving. 

We doen dit echter in het besef dat Rodi Media zich hard afzet tegen een regime dat mensenrechten schendt en tegenstrijdige berichten verspreidt over het aantal overleden arbeiders tijdens de voorbereidingen. Daarom doen we niet aan Qatar, maar wel aan het Oranjefeest.