De Johan Cruijff Arena kleurt oranje tijdens het Huis van Oranje.
De Johan Cruijff Arena kleurt oranje tijdens het Huis van Oranje. (Foto: KNVB/Laurens Lindhout)

Huis van Oranje: feestelijke start WK 2022

Oranje

Voetballiefhebbers kunnen dit WK uit hun dak gaan in Amsterdam. De KNVB organiseert samen met haar partners enkele knalfeesten in AFAS Live en de Johan Cruijff Arena onder de naam ‘Huis van Oranje’.

Rond het openingsduel tegen Senegal op maandag 21 november trapt Huis van Oranje kleinschalig af in concerthal AFAS Live, om voor de wedstrijden tegen Ecuador (vrijdag 25 november) en Qatar (dinsdag 29 november) te verhuizen naar buurman Johan Cruijff Arena. In het thuishonk van Ajax is plaats voor maar liefst 55.000 Oranjefans. Vanaf 17,50 euro per kaartje krijgen zij een groot voetbalfeest voorgeschoteld met als hoofdact de wedstrijd van het Nederlands elftal op megaschermen. 

Preparty WK 2022

De feesten beginnen 2,5 uur voor de wedstrijd. Na een warming-up is het showtime met veel bekende artiesten. Zo kondigde bondscoach Louis van Gaal al hoogstpersoonlijk de hosts Emma Heesters, Jack van Gelder en Soufiane Touzani aan. Verder zullen ook Typhoon, Rolf Sanchez, Ronnie Flex, Diggy Dex, Flemming, Mart Hoogkamer en Willeke Alberti optreden. Van Gaal maakte tevens bekend dat DJ La Fuente, die ook een feestje bouwde tijdens de laatste F1 Grand Prix in Zandvoort, de Oranjeshow in de rust van het duel met Ecuador verzorgt. 

Steun van Oranjelegioen

Tijdens de pauze van Nederland-Qatar is het de beurt aan het duo Lucas & Steve. Na de wedstrijd is er tijd voor een gezellige ‘derde helft’. Huis van Oranje blijft open zolang Oranje in het toernooi zit. Louis van Gaal juicht het initiatief van de KNVB toe. Hij miste tijdens het WK in Brazilië de steun van het Oranjelegioen in Nederland. De bondscoach verwacht dat het laten zien en voelen dat het Nederlandse volk achter hen staat zijn ploeg een ‘boost’ zal geven.

Afbeelding
Le Champion haalt € 142.000,- op voor goede doelen Algemeen 30 jan, 16:17
Afbeelding
De Heeren van Zorg opent vestiging in Alkmaar voor cliënten met autisme Algemeen 30 jan, 15:23
Afbeelding
The Prom in De Vest Algemeen 30 jan, 15:15
Afbeelding
Nieuwe voorstelling Papaver Algemeen 30 jan, 15:07
Afbeelding
Voormalig belastingkantoor Robonsbosweg in beeld voor asielzoekers, spoedzoekers en statushouders Algemeen 30 jan, 14:47
Afbeelding
Dag Portofino, hallo Lupo Algemeen 27 jan, 14:52
Afbeelding
Architectuurlezing over reset woningbouw Algemeen 27 jan, 13:31
Afbeelding
Theatermaker zoekt werkloze Alkmaarders Algemeen 27 jan, 13:22
Afbeelding
Rabobank blijft founding partner Doesgoed Algemeen 27 jan, 12:49
Afbeelding
Ernstig ongeval: man zwaargewond naar ziekenhuis, hond overleden 112-nieuws 26 jan, 21:56
Afbeelding
Verzamelput Oudegracht moet overstromingen voorkomen Algemeen 26 jan, 15:26
Afbeelding
AZ verdient kolkend stadion Algemeen 26 jan, 13:44
Afbeelding
Parkeeroverlast in Rembrandtkwartier Algemeen 26 jan, 13:43