Waarom een verhuurmakelaar inschakelen?

Partnerbijdrage
Team 072wonen: Anila en Hans.
Team 072wonen: Anila en Hans. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Bij aan- en verkoop van woningen is het heel gebruikelijk om een makelaar in te schakelen. Bij verhuur van woningen gebeurt dat vaak niet, er wordt gebruik gemaakt van het eigen netwerk, via-via verhuur, men plaatst zelf een advertentie op social media, of plaatst de woning zelf op Marktplaats. Professionele verhuurders schakelen meestal wel een verhuurmakelaar in. Waarom doen zij dit wel en particuliere verhuurders niet?

De meeste makelaars, die aangesloten zijn bij brancheorganisaties NVM of VBO-makelaar zijn gespecialiseerd in aan- en verkoop. VBO-makelaar heeft als enige brancheorganisatie een gespecialiseerde afdeling Huur/ Verhuur.

Grondige screening

De aangesloten verhuurmakelaars zijn gecertificeerd, en daardoor goed op de hoogte van de ingewikkelde wet- en regelgeving op dit gebied. De verhuurmakelaar maakt gebruik van speciale software en juridische documenten die nodig zijn voor de verhuur. De kandidaat-huurders worden grondig gescreend via diverse creditchecks, waarvan BKR de bekendste is. Afhankelijk van de situatie van de huurder moeten diverse documenten aangeleverd worden voor een inkomenstoets en om de identiteit te controleren. Bij twijfel wordt verder onderzoek gedaan. Hierdoor kunnen de meeste risico's uitgesloten worden!

Professionele foto's

Een andere belangrijke reden om een gespecialiseerde verhuurmakelaar in te schakelen is dat hij of zij de lokale huurmarkt goed kent, en daardoor de juiste huurprijs kan adviseren. Voor de marketing worden professionele foto's gemaakt, worden de woning en de kenmerken uitgebreid omschreven, en daarna gepubliceerd op belangrijke websites als Funda en Pararius (website speciaal voor expats), maar ook op talloze andere websites.

Juiste match

De lokale verhuurmakelaar heeft een uitgebreid netwerk van particulieren en bedrijven (voor medewerkers) die op zoek zijn naar woonruimte. De woning wordt volop onder de aandacht gebracht van potentiele huurders! Daarna volgen bezichtigingen en eventuele kennismakingsgesprekken met de verhuurder en de kandidaat-huurder(s). De verhuurmakelaar zorgt voor een juiste match tussen huurder en verhuurder! Verder adviseert de verhuurmakelaar over de te hanteren huurperiode, eventuele huurbescherming, een op maat te maken huurovereenkomst en over de staat van oplevering bij aanvang huur.

Bij begin en einde van de huurperiode worden uitgebreide rapportages gemaakt met foto's, omschrijvingen, meterstanden en aantal sleutels, wel zo veilig!

Ontzorgen

Een andere service van de gespecialiseerde verhuurmakelaar, waar veel eigenaren gebruik van maken, is het beheer van de huurwoning(en). Het gaat hierbij om het financieel, commercieel en technisch beheer. Hierdoor wordt de verhuurder volledig ontzorgt van de rompslomp, wat verhuur van woningen vaak met zich meebrengt! 072wonen is sinds 2006 de verhuurspecialist in de regio Alkmaar. Bent u nieuwsgierig geworden en geïnteresseerd? Neem dan telefonisch of per email contact met ons op en maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer informatie

072wonen is gevestigd aan de Kanaalkade 16, 1811 LP Alkmaar. Telefoon: 072-5208259. Zie ook: www.072wonen.nl

Afbeelding