Van der Meij College: een top VMBO!
Van der Meij College: een top VMBO! ((Foto: aangeleverd))

Van der Meij College: een top VMBO!

Partnerbijdrage

REGIO - ”Voor mij gaf de doorslag dat ik met kb ook naar mbo4 kan. Eerst wilde ik op vmbo-tl blijven, maar ik had geen zin om alles uit boeken te doen. Ik moet er niet aan denken dat ik alles wat ik hier leer en doe zou hebben moeten missen! Ik heb het hier onwijs naar mijn zin; er is heel veel afwisseling, er zijn veel profieldelen en het is een mooi open gebouw met kleuren”, zegt Sem vanuit de mvi-fotostudio.

Het Van der Meij College (VMC) is het witte gebouw met de bijzondere afbeeldingen van vogels en takken in de buitenmuren. De school ligt naast station Alkmaar-Noord, dus ook met het openbaar vervoer goed te bereiken. Hier komen leerlingen van verschillende Alkmaarse -en regionale scholen om hun derde en vierde jaar te doen. Op het Van der Meij College is een groot aantal keuzevakken. Naast je profielvak, stel je zelf een programma samen uit de talloze keuzevakken. Dit kan ook een vak zijn op een andere beroepsafdeling. Zo kom je erachter wat bij je past. Je krijgt 12 uur praktijk in de week en in de theorielessen werken we zo weinig mogelijk met een boek.


Doorstromen

Het is belangrijk om te weten dat je na het behalen van je kb-diploma net als leerlingen met een tl-diploma ook kunt doorstromen naar een MBO 4- opleiding. Ons onderwijs is heel geschikt voor leerlingen die creatief zijn, graag in de keuken staan, willen sleutelen, een game willen ontwerpen, van techniek houden, of anderen willen helpen. Deze vaardigheden kun je kwijt bij één van onze 5 profielen:

Dienstverlening en Producten; bij D&P krijg je les in het maken en verbeteren van een product, leer je wat ondernemen is, kom je in aanraking met media en heel veel meer.

Horeca, Bakkerij en Recreatie; bij HBR sta je in de keuken, leer je wat je als gastheer/gastvrouw doet en ontdek je hoe je een toeristische activiteit organiseert.

Media, vormgeving & ICT; ben je creatief en houd je van sleutelen aan computers, design en games ontwerpen, dan word je uitgedaagd bij MVI.

Produceren, Installeren en Energie; wil je liever een technisch vakman worden, weten hoe een machine werkt en zeker zijn van een baan, dan kies je voor PIE.

Zorg en Welzijn; bij Z&W ben je op je plaats als je graag voor mensen zorgt. Je leert hier hoe je bijvoorbeeld kinderen, ouderen of mensen met een beperking begeleidt.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Alkmaar

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Online gokken in Nederland Algemeen 30 jun, 12:53
Afbeelding
Oekraïense cultuur gevierd Algemeen 30 jun, 10:27
Afbeelding
Vlielandbrug dicht voor onderhoud Algemeen 30 jun, 09:28
Afbeelding
IJsjesrun op Outdoorpark Alkmaar en Sportcomplex Vaart Algemeen 29 jun, 21:51
Afbeelding
Vrijdag geen streekvervoer bussen Alkmaar Algemeen 29 jun, 15:44
Afbeelding
‘JCI Sup event’ levert 4000 euro op Algemeen 29 jun, 13:34
Afbeelding
Provincie investeert 1,5 miljoen euro in ’slimme oplossingen om elektriciteitsnet te ontlasten Algemeen 29 jun, 12:28
Afbeelding
Lindegrachtconcert vanaf Canadaplein Algemeen 29 jun, 08:07
Afbeelding
Nieuwe zomercampagne tegen zwerfvuil van start Algemeen 28 jun, 15:59
Afbeelding
Fotograaf Rick Akkerman start kunstproject Thuisblijvers Algemeen 28 jun, 15:50
Afbeelding
Bewoners aangesproken over gebruik gemeentegrond Algemeen 28 jun, 15:17
Afbeelding
RADIONL Zomertoer komt met grote namen naar je toe! Uit 28 jun, 10:51
Afbeelding
Optreden Dichterskring Alkmaar Algemeen 28 jun, 10:44
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief