Zij-instromers Monique & Bianca: ‘Het geeft zoveel energie als je een nieuw leven in stapt’

Partnerbijdrage
Zij-instromers Monique en Bianca.
Zij-instromers Monique en Bianca. (Foto: aangeleverd)

Bij NIKO werken mensen die soms al een heel werkend leven achter zich hebben. Zo ook onze twee nieuwe aanwinsten: Monique en Bianca. Beiden deden jarenlang met heel veel plezier werk in een volstrekt andere branche. Totdat ze zich bij NIKO meldden en gegrepen werden door de zorg: “Als je hier een papiertje haalt ligt de hele wereld straks voor je open.” 

Wat is jouw achtergrond Monique?

“Ik heb zeventien jaar met heel veel plezier op de vleeswarenafdeling van de Albert Heijn gestaan. Maar op een dag voelde ik dat het tijd werd voor iets anders en ben ik mijn hartje gaan volgen. Ik had wel altijd al iets met de zorg hoor. Bij de supermarkt hielp ik ook de mensen met een aangeboren hersenafwijking bij het doen van hun boodschappen. En ik ben ook moeder: het zorgen heeft er altijd al in gezeten.”

En jij Bianca?

“Ik werk al vanaf mijn vijftiende als kapster. Het begon als een zaterdagbaantje en eindigde als een vaste baan voor 31 jaar. De laatste 18 jaar heb ik met heel veel plezier bij een kapsalon in Warmenhuizen gewerkt, maar ik was ook wel toe aan een nieuwe stap. In die tijd zat mijn vader in een Medisch Centrum vanwege dementie. Als ik daar kwam vond ik het zorgpersoneel altijd zo ontzettend fijn. Ik werd er zo blij van dat ze het van je overnemen, die zorg. Ik heb het ook weleens tegen iemand gezegd: wat een mooi werk doen jullie.”

Lees het hele verhaal van Monique en Bianca op: www.stichtingniko.nl