ERA-Makelaars nu ook actief in Alkmaar

Partnerbijdrage
ERA-Makelaars nu ook actief in Alkmaar.
ERA-Makelaars nu ook actief in Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Goed nieuws voor de woonconsument in de regio Alkmaar ! Het internationale makelaarsnetwerk ERA is vanaf 01 oktober jl. versterkt met een ERA kantoor in Alkmaar. Deze kersverse ERA-makelaar zal zich gaan presenteren onder de naam ERA Makelaardij regio Alkmaar.

ERA-makelaar Gerard Vel legt graag het voordeel uit voor de huiseigenaren en huizenzoekers. “Het bemiddelen bij verkoop en aankoop van huizen is maar een onderdeel van ons werk. Als wij door verkopers worden gebeld, is de verkoop van het huis maar een klein radertje in een veel groter veranderingsproces. Wij proberen dat hele proces in kaart te krijgen. Als we goed in beeld hebben waar iemand naartoe wil, dan kunnen we mensen veel beter van dienst zijn dan wanneer we niet verder vragen en alleen maar het huis verkopen en het contact laten eindigen bij de overdracht bij de notaris. 

Een van de voordelen van het landelijk hecht samenwerkende ERA-netwerk is dat wij onze verkopers ook in hun nieuwe woonplaats kunnen laten begeleiden. Stel iemand verhuist vanuit onze regio naar de andere kant van het land. Wij zorgen er dan voor dat de ERA-makelaar ter plaatse contact met hen opneemt. Vaak is er sprake van tijdsdruk in verband met een nieuwe baan of iets dergelijks. Dan moet er nog veel meer worden geregeld, zoals scholen voor de kinderen. Om hen daarbij te ontlasten, kunnen onze lokale ERA-collega’s hen helpen bij het vinden van hun nieuwe huis in de wijk die de beste voorzieningen heeft bij hun woonbehoeften.

Kan een consument dat zelf dan niet? Gerard Vel: “Zoek op internet maar een huis in de Randstad tussen 2 en 3 ton in een gemiddelde grote stad en het aanbod is groot. Hoe navigeer je daartussen, als je de wijken niet kent? Geen huizenzoeker zit te wachten op 20 of 40 bezichtigingen, waarvoor je telkens vrij moet nemen. Liever heb je een lokale deskundige die zich in jouw woonwensen verdiept en je direct naar die top vijf toe leidt, die je zelf uiteindelijk misschien ook wel gevonden had, maar na veel zoeken en veel bezichtigen. Werken met een ERA-makelaar levert je dus tijd en gemak op. Bovendien kennen de lokale collega’s de markt veel beter en kunnen zij bij de aankoop beter onderhandelen, zo leert de ervaring.”

In Nederland opereren er sinds 1994 ERA-makelaars succesvol in meer dan 125 werkgebieden. Wereldwijd is ERA actief in 35 landen. ERA is de grondlegger van de landelijke Open Huizen Route, die al sinds 2000 duizenden mensen sneller en makkelijker naar hun nieuwe huis heeft geleid.

ERA-makelaar Gerard Vel, Stationsweg 24 - 1815 CC Alkmaar, 072-5159559, info@era-alkmaar.nl, www.era-alkmaar.nl