Direct aan de slag als zorgassistent bij De Zorgcirkel

Partnerbijdrage
Na een 3-daagse cursus kun je starten als zorgassistent bij De Zorgcirkel..
Na een 3-daagse cursus kun je starten als zorgassistent bij De Zorgcirkel.. (Foto: (Foto's: Evert Ruis))

Na een 3-daagse cursus direct werken in de zorg? Het kan! Jacoline en 10 collega’s deden het. In januari biedt De Zorgcirkel deze cursus nogmaals aan. Wil jij in de zorg werken, maar heb je geen ervaring of te weinig tijd om een zorgopleiding te volgen? Grijp dan nu je kans en wordt zorgassistent!

Jacoline Barleeus Garrelfs is erg blij met haar nieuwe baan als zorgassistent bij De Zorgcirkel. “Ik vind het heel leuk en dankbaar om voor ouderen te zorgen. Ze hebben humor, kunnen vaak zelf aangeven wat ze willen en waarderen mijn hulp.”

Je hebt geen zorgdiploma nodig!

Als zorgassistent helpt ze de cliënten vooral met de dagelijkse handelingen, zoals wassen, aankleden, eten en naar de toilet gaan. Daarnaast helpt ze met bewegen en maakt ze een praatje met de cliënten.

Geen zorgervaring nodig Vier maanden geleden hoorde Jacoline over de mogelijkheid om zorgassistent te worden. Een nieuwe functie bij De Zorgcirkel. Na cursus van 3 dagen kun je gelijk aan de slag in de zorg. Zonder dat je zorgervaring nodig hebt en zonder zorgopleiding. “Dat sprak mij erg aan. Ik heb zelf rond mijn 18e een zorgopleiding gevolgd, maar toen ik kinderen kreeg, heb ik er niets meer mee gedaan. Ik wilde wel terug in de zorg, maar kreeg te horen dat mijn diploma was verlopen en ik niet meer bevoegd en bekwaam was. Op mijn 48e wil ik geen opleiding meer doen voor iets wat ik al was. Deze optie kwam als geroepen!”

Voor iedereen

Samen met 10 anderen startte Jacoline in juli de 3-daagse cursus. “Het was een gevarieerde groep. Van 17 tot 55 jaar. De één had wat ervaring vanuit de thuiszorg, maar de ander kwam van kantoor of direct van de middelbare school. Dat maakte het alleen maar gezellig!” Na 3 dagen kreeg iedereen een halfjaarcontract en kon direct aan de slag.

Doorgroeien

“Op de werkvloer werd ik direct verwelkomd als gelijke door alle collega’s, ongeacht hun functie. Wat ik ook heel fijn vind: als ik wat bij wil leren, kan ik altijd een e-learning doen en extra certificaten behalen. Of toch doorstromen om helpende of verzorgende te worden. Wie weet dat ik dat ooit nog doe. Ik heb mijn draai helemaal gevonden en krijg weer energie van mijn werk.”

Iets voor jou?

In januari start De Zorgcirkel een nieuwe cursus voor zorgassistenten in de regio Noord-Kennemerland. In 3 dagen word je gratis opgeleid en kun je direct op één van onze locaties of in de thuiszorg aan de slag. Ben jij enthousiast geworden en lijkt dit je wat? Bezoek onze website voor meer informatie en meld je aan! 

Aanmelden

Ga naar werkenbijdezorgcirkel.nl/zorgassistent of scan de qr-code. Aanmelden kan tot 10 december.

Jacoline Barleeus Garrelfs is blij met haar baan als zorgassistent.
Scan de qr-code en meld je aan!