Verkiezingsmarkten De Mare en Paardenmarkt

Politiek
Leer de Alkmaarse partijen beter kennen.
Leer de Alkmaarse partijen beter kennen. (Foto: #ElkeStemTelt)

ALKMAAR - De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan: 14, 15 en 16 maart kunnen Alkmaarders een stem uitbrengen op hun partij. De diverse politieke partijen voeren al enige tijd campagne. Wie nog niet in de gelegenheid geweest nader kennis te maken met deze partijen is welkom op één van de twee verkiezingsmarkten: 19 februari in winkelcentrum De Mare of 5 maart op de Paardenmarkt. Alle politieke partijen zijn daar tussen 12.00 en 16.00 uur vertegenwoordigd om met bezoekers in gesprek te gaan over hun plannen voor de komende vier jaar.

Er zijn meer mogelijkheden voor inwoners op zich te oriënteren op een keuze. In samenwerking met de deelnemende politieke partijen is ook dit keer een Kieskompas ontwikkeld. Deze stemhulp staat 17 februari online via www.alkmaar.nl/verkiezingen en www.alkmaar.kieskompas.nl. Eind februari valt bij ieder huishouden in Alkmaar de verkiezingskrant in de bus, met daarin onder meer informatie over het stemmen en de speerpunten van de politieke partijen.

Ook hebben diverse Alkmaarse organisaties het initiatief genomen om activiteiten en themadebatten te organiseren. Deze vinden in de komende weken plaats en zijn opgenomen in het overzicht op www.alkmaar.nl/verkiezingen.