Vijf vragen aan... Arjan Gelder van Hart Voor Vrijheid

Politiek
Arjan Gelder.
Arjan Gelder. (Foto: aangeleverd )

1 Wie ben je, wat doe je in het dagelijks leven en wat drijft je?

Ik ben Arjan Gelder en ben 71 jaar, waarbij ik mij nog steeds jong voel met veel power in mijn lijf. Het grootste deel van mijn leven ben ik ondernemer geweest in verschillende branches. Nog steeds neem ik wanneer het op mijn pad komt opdrachten aan. Maatschappelijk ben ik altijd actief geweest en kan niet tegen onrecht. Zie helaas de samenleving de verkeerde kant opgaan en wil mijn steentje bijdragen het tij te doen keren. Zie dat op vele terreinen de burger wordt beduveld door onze overheid. Vrijheden worden steeds meer afgenomen. Van een echte democratie is amper meer sprake. Er worden veel verkeerde besluiten genomen. En dat is voor mij onacceptabel. Daarbij is mijn grootste drive gekomen vanuit de ouderenzorg, waarbij mijn ouders mij richting een bepaalde missie hebben gestuwd. Zag dat vooral mijn vader rond 2008 toen hij overleed niet de juiste zorg kreeg en aan zijn graf heb ik beloofd te gaan strijden voor al die ouderen die zorg nodig hebben. Daarna zijn er door mij een aantal maatschappelijke bewegingen opgericht met als doel dat wij weer kunnen gaan leven binnen een eerlijke en rechtvaardige samenleving. Voor mij een duidelijke missie.

2 Wat wil jullie partij als eerste aanpakken?

Duidelijk zal het beleid rond corona een andere kant op moeten. Verkeerde besluiten hebben ons in deze crisis gebracht. Wij zullen ons gaan inzetten dat er een eind komt aan een massa hysterie, die duizenden mensen beschadigd. Ons uitgangspunt is: “Bescherm ouderen en kwetsbaren, maar laat de economie eenvoudig doorgaan” Daarbij gaan wij voor een echte oplossing en dat is ioniseren van gebouwen. Daarbij zal het bouwbesluit moeten worden aangepast. Wetenschappelijk is bewezen dat hiermee virussen zullen worden verwijderd. Helaas kijkt b.v. het RIVM hier van weg. Alles is gericht op vaccinatie. Steeds meer wordt duidelijk dat dit niet de weg is, waar wij ons op moeten richten. Bij vele maatregels wordt niet gekeken wat de risico’s zijn. Bij langdurig gebruik van mondkapjes kunnen longproblemen ontstaan, risico’s van vaccinatie op termijn zijn onbekend en testen geeft geen zekerheid. In alles zullen wij ons inzetten om onze vrijheden terug te eisen. De QR code is voor ons onaanvaardbaar en werkt averechts.

3 Wat wordt de komende jaren de grootste uitdaging?

Er bestaan een aantal uitdagingen en dat is dat alle slachtoffers van de toeslagen affaire zijn geholpen. Wij zullen zodra wij in de Gemeenteraad komen het gaan inventariseren. Ook heeft de eigen gemeente een bepaalde verantwoordelijkheid. Door laagdrempelig als volksvertegenwoordiger te opereren willen wij dicht bij de burger staan. Maandelijks zal bij mij thuis een spreekuur worden georganiseerd. De meeste partijen lopen van individuele situaties weg. Voor ons begint het daar. Wij komen op voor de burger. Zeker zullen wij de jeugdzorg problemen gaan aanpakken. En zullen met voorstellen gaan komen ten onrechte uithuis geplaatste kinderen terug te laten komen bij de biologische ouders. Wij zullen het daklozen probleem gaan aanpakken. Volgens artikel 25 Universele Verklaring Rechten van de Mens. Ook zullen wij ons gaan inzetten inkomsten en uitgaven transparanter te krijgen. Iedereen moet eenvoudig kunnen zien wat de inkomsten en uitgaven zijn. Teveel is het ondoorgrondelijk en blijft er veel verborgen.

4 Waarom moeten kiezers op jullie partij stemmen?

Hart Voor Vrijheid komt op voor onze vrijheden. In alles gaan wij uit van een luisterend oor en stellen ons op als echte volksvertegenwoordigers. Eerlijkheid, verbindend, rechtvaardigheid en het tegengaan van onrecht zijn onze criteria. Wij gaan voor niets anders als de waarheid. Bij ons is iedereen welkom en een ieder wordt serieus gezien. Ieder mens is voor ons uniek. Niemand sluiten wij uit. Voor ons dient de overheid in dienst van de burger te staan en niet andersom.

5 Als kiezers over een jaar terugkijken, verzeker ik dat…

Ik zal mij inzetten als echte volksvertegenwoordiger en maandelijks zijn mensen bij mij thuis welkom, om te praten over persoonlijke omstandigheden. Daarbij zal gekeken worden of er oplossingen kunnen worden gevonden. Ik zal pas tevreden tevreden terugkijken als het daklozen probleem is opgelost en onterecht uithuis geplaatste kinderen terug zijn geplaatst naar hun biologisch ouders. Wij de waanzin van de huidige niet nodige crisis achter ons hebben gelaten. Dat wij weer vrij binnen onze gemeente kunnen leven zonder beperkingen. Wanneer hier onvoldoende resultaat in wordt behaald zal hier consequentie uit worden getrokken. Dit wil ik niet meemaken, alles zal uit de kast worden gehaald de doelen te gaan bereiken. Wij zullen andere partijen met argumenten gaan overtuigen, dat het anders kan en moet. Uiteindelijk kunnen wij het niet alleen. Aangezien wij voor verbinding staan moet het uiteindelijk gaan lukken.