Wethouder Hoekstra van Dijk en Waard portefeuillehouder financiën Zaffier

Politiek
Falco Hoekstra is naast wethouder in Dijk en Waard ook portefeuillehouder financiën bij Zaffier.
Falco Hoekstra is naast wethouder in Dijk en Waard ook portefeuillehouder financiën bij Zaffier. (Foto: Archief)

ALKMAAR - Het Algemeen Bestuur van Zaffier heeft donderdag 29 september de leden van het Dagelijks Bestuur en de voorzitter aangewezen. De Alkmaarse wethouder Jakob Wedemeijer (SP) van onder meer Armoedebeleid en schuldhulpverlening is gekozen tot voorzitter van het Algemeen en Dagelijks Bestuur. Wethouder Falco Hoekstra (VVD) van Dijk en Waard is benoemd tot portefeuillehouder financiën en wethouder René Oud (D66) van Uitgeest tot portefeuillehouder personeelszaken.

Het Algemeen Bestuur bestaat uit twee bestuurders vanuit elk college (Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo, Alkmaar en Dijk en Waard) en heeft als taak om de kadernota, begroting en jaarrekening van Zaffier vast te stellen. Daarnaast mandateert het Algemeen Bestuur het Dagelijks Bestuur tot besluitvorming van het uitvoeringsbeleid van Zaffier: de Participatiewet, schuldhulpverlening, uitvoering minimabeleid en inburgering. Het Dagelijks Bestuur stelt het beleid vast en toetst het op uitvoerbaarheid. Zaffier voert een eigen interne bedrijfsvoering waarvoor de directeur verantwoordelijk is. Het Dagelijks Bestuur zal hierop toezien. 

Halte Werk verder als Zaffier

Vanaf 1 januari 2023 gaan Halte Werk, WNK Personeelsdiensten en een deel van BUCH-werkorganisatiesamen verder als één nieuwe uitvoeringsorganisatie in de regio onder de naam Zaffier. Het doel van deze nieuwe organisatie is om meer inwoners beter te kunnen helpen. Zaffier ondersteunt inwoners bij werk, geldzorgen en inburgering.