Alkmaarder kandidaat PvdA Noord-Holland voor Provinciale verkiezingen

Politiek
Gert-Jan Leerink is al actief als Statenlid en houdt zich bezig met Natuur, Landbouw en Gezondheid.
Gert-Jan Leerink is al actief als Statenlid en houdt zich bezig met Natuur, Landbouw en Gezondheid. (Foto: PvdA Noord-Holland)

ALKMAAR - Afgelopen zaterdag 12 november verzamelden partijleden van de Partij van de Arbeid (PvdA) zich in het Huis van Hilde te Castricum. Tijdens de Algemene Ledenvergadering is de kandidatenlijst en verkiezingsprogramma voor de komende Statenverkiezingen en Waterschappen vastgesteld die in maart volgend jaar zullen plaatsvinden. Zaandammer Jeroen Olthof werd gekozen tot lijstaanvoeder. Alkmaarder Gert-Jan Leerink staat op de tweede positie. Jan Stam uit Egmond aan Zee is lijstduwer.

Leerink zat in de raad in Alkmaar en was wethouder

Jeroen Olthof werd zaterdag unaniem in de Algemene Ledenvergadering gekozen. In zijn starttoespraak als lijstaanvoerder gaf hij onmiddellijk aan alle prioriteit te gaan geven aan het terugdringen van de sociale en economische tweedeling en het werken aan bestaanszekerheid. “De provincie gaat niet over alles maar heeft wel veel invloed, en die willen we gebruiken om het leven van alle inwoners van Noord-Holland merkbaar te verbeteren,” verheldert Jeroen Olthof. “Verder vinden we dat klimaatbeleid betaalbaar moet blijven voor iedereen. Want je kunt nu eenmaal niet groen worden als je elke maand rood staat.”

Je wordt nu eenmaal niet groen als je elke maand rood staat.

Gert-Jan Leerink

Leerink was afgelopen periode ook actief als Statenlid voor de provincie Noord-Holland. Hij houdt zich bezig met Natuur, Landbouw en Gezondheid en is contactpersoon voor onder andere de gemeente Alkmaar. “Ik ben al best lang politiek actief. Ik heb in Alkmaar in de raad gezeten en ik ben wethouder geweest,” schrijft Leerink op de website van PvdA Noord-Holland. “De reden dat ik voor Provinciale Staten gekozen heb, is dat door de jaren heen, vanuit de trein naar mijn werk, zag ik dat er stukken verdwenen uit het landschap, voor woningen en voor bedrijven. Dat landschap gaat me aan het hart en als er één plek is waar het over dat landschap, de ruimte en de natuur gaat, dan is dat de provincie. Dat was voor mij een belangrijke reden om te kiezen voor de provincie.”