Alkmaarder Kivilcim Pinar kandidaat Partij voor de Dieren voor Provinciale Staten

Politiek
Kivilcim Pinar, de huidige fractievoorzitter in de gemeenteraad namens de Partij voor de Dieren, staat als tiende op de lijst.
Kivilcim Pinar, de huidige fractievoorzitter in de gemeenteraad namens de Partij voor de Dieren, staat als tiende op de lijst. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De Partij voor de Dieren wil na 15 maart 2023 verder om van Noord-Holland een gezonde, rechtvaardige en toekomstbestendige provincie te maken. De kandidatenlijsten en het verkiezingsprogramma zijn vastgesteld door het partijcongres. Kivilcim Pinar, de huidige PvdD-fractievoorzitter in de gemeenteraad van Alkmaar, staat als tiende op de lijst. “We zitten midden in een kanteltijd. Of we nu willen of niet: er wachten ons veranderingen die onze manier van omgaan met de natuur, het milieu, de dieren en onze samenleving ingrijpend gaan beïnvloeden. Ook in ons fijne en vertrouwde Alkmaar.”

“De provincie is een cruciale bestuurslaag met uitgebreide invloed op zeer belangrijke thema’s die voor ons allemaal van belang zijn,” zegt Pinar. “Denk aan klimaat, duurzaamheid, natuur en milieu, maar ook mobiliteit. Het is zeer belangrijk dat de PvdD en haar aanjaagfunctie zichtbaar blijven in de Provinciale Staten. Ik wil me richten op een rechtvaardige en inclusieve energietransitie en een economie die eerlijker en rechtvaardiger is voor alle inwoners van onze provincie. Mens en dier.”

Kandidaten

De nieuwe lijsstrekker is huidig Statenlid Ines Kostic, “Ik voel de urgentie van de klimaat- en natuurcrisis en het onrecht dat dieren en kwetsbare mensen wordt aangedaan tot in mijn tenen. Er is echt geen tijd meer te verliezen.” Jaap Hollebeek uit Oostzaan is de nummer 2 op de kandidatenlijst. Ook hij is al lid van Provinciale Staten en daarnaast is hij voorzitter van de provinciale afdeling van de Partij voor de Dieren. De nummer 3 is Marc Hanou uit Haarlem. Marc is sectorhoofd bij het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

Donkergroene, diervriendelijke en zorgzame provincie

In Noord-Holland, waar de partij al zetels heeft, blijft de Partij voor de Dieren strijden voor haar planeetbrede visie, waarbij de belangen van alle levende wezens worden meegenomen. Zo wil de partij de vee-industrie aan banden leggen en boeren helpen naar biologische en meer plantaardige landbouw. Er ontstaat dan meer ruimte voor de natuur en natuurinclusief wonen. Maatschappelijk verantwoord, sociaal en planeetvriendelijk ondernemen wordt gestimuleerd. Alleen op die manier kunnen de klimaat- en natuurcrises in samenhang worden opgelost.

Grootvervuilers als Tata Steel en Schiphol worden aangepakt, en meest kwetsbare mensen worden geholpen om klimaatneutraal en natuurinclusief te leven. En uiteraard wordt de jacht aan banden gelegd, daar is de PvdD duidelijk over: “In een beschaafd land worden eventuele conflicten niet met kogels opgelost, maar met creativiteit en innovatie. Aan dat laatste geven wij ruimte, niet aan wapens en jagers.