SP deelt soep uit bij ledenvergadering D66

Politiek
SP deelt soep uit aan D66.
SP deelt soep uit aan D66. (Foto: Gert van de SP)

ALKMAAR – Woensdagavond deelden leden van de Socialistische Partij (SP) soep uit bij de ledenvergadering van D66 in Wijkcentrum Daalmeer. Op de soepbeker stond de leus ‘Stop stilstand, stem vooruit. Ga voor de progressieve optie! We houden het contact graag warm’. De actie had als doel om de D66-leden uit te nodigen tijdens de algemene ledenvergadering te opteren voor een progressieve coalitie.

De meeste bezoekers van het wijkcentrum reageren positief als SP-leden hen een warme kop soep aanbieden. Niet iedereen kwam voor de algemene ledenvergadering naar het wijkcentrum. Er was die avond ook een bijeenkomst voor het linedancen, dus gretig aftrek van de aangeboden soep was er nog niet. Als de leden van D66 eenmaal arriveren, kunnen de meesten lachen om de campagneleus die nu tegen hen wordt gebruikt. 

“We komen hier niet om stampij te maken,” vertelt Folkert Zeilemaker, algemeen bestuurslid van de Alkmaarse SP. “We willen een progressieve coalitie en met deze actie willen we dat duidelijk maken.” De sfeer buiten het wijkcentrum is gemoedelijk. “We hebben gezellig lopen praten, ook met (oud)raads- en (oud)commissieleden van D66,” vertelt Zeilemaker. “Wel werd duidelijk dat de meningen waren verdeeld. Velen begrijpen de nieuwe koers van de partij niet.”

Oud-wethouder Nico Alsemgeest meldde zich ook bij de ledenvergadering. Deze herhaalde wat hij al eerder in het NHD zei: dat hij echt niets van begreep van de acties van zijn partij. Zeilemaker: “We hopen dat de ledenvergadering een positieve uitkomst heeft. Dat verdienen de inwoners van onze stad.”