Caroline Timmermans rent tegen kanker

Sport
Caroline loopt 42,2 km tijdens de marathon van Amsterdam om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.
Caroline loopt 42,2 km tijdens de marathon van Amsterdam om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. (Foto: aangeleverd )

ALKMAAR - 16 oktober is de marathon van Amsterdam. Deelnemers kunnen zich, onder het initiatief Ren tegen kanker, laten sponsoren en daarmee geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding. Alkmaarder Caroline Timmermans komt ook in actie. “We hebben inmiddels al €1000,- opgehaald!”

Caroline begon 5 jaar geleden met hardlopen na een revalidatietraject bij Heliomare. Ze werd jarenlang geplaagd door peesproblemen en kreeg na een kneuzing van haar andere voet CRPS-klachten (chronisch regionaal pijn syndroom). Door de klachten kon Timmermans amper 2 kilometer wandelen en ze had continu pijn. Na fysiotherapie en looptraining ging ze razendsnel vooruit. Haar doel was om 20 kilometer te kunnen wandelen en 5 kilometer te hardlopen. Nadat dit lukte speelde ze met de gedachte om een marathon te gaan lopen.

Buurman ongeneeslijk ziek

In maart  kreeg Caroline te horen dat haar buurman ongeneeslijk ziek was. Ze kende zijn ex-vrouw en hun dochter zat bij haar zoon op school. In die periode zag ze een  een advertentie op Facebook langskomen waarin mensen werden opgeroepen om te gaan hardlopen voor KWF. Ze wilde graag meedoen, maar twijfelde.  ”Ik had al een paar halve marathons gerend en dat smaakte naar meer,” vertelt Caroline. “Een hele marathon is wel even iets anders. Zou mijn 51 jarige lijf dat allemaal wel aankunnen?”

‘Ik wil onmacht omzetten in kracht’

Als haar buurman in de nacht van 1 op 2 april overlijdt, grijpt het haar enorm aan. “Ik had zo te doen met zijn dochter, die nu op 17-jarige leeftijd zonder haar vader verder moet. Het gaf mij het zetje om me op te geven voor de hele marathon.”

Onmacht omzetten in kracht

“De onmacht die je voelt als je te maken krijgt met kanker kan ik met deze race omzetten in kracht. Met mijn bijdrage kan ik iedereen die geraakt wordt door kanker toch een beetje helpen.” Caroline loopt 42,2 km tijdens de marathon van Amsterdam. Dat is een enorme uitdaging, zo stelt ze zelf, maar het feit dat ze het doet voor een goed doel geeft haar net dat extra zetje om over de finish te komen. Caroline is ontzettend trots met het bedrag dat ze inmiddels heeft opgehaald. “Iedere euro telt!”

De actie steunen?

De opbrengst komt direct ten goed aan baanbrekend kankeronderzoek. Je kunt Caroline steunen met een donatie. Ga naar https://acties.kwf.nl/fundraisers/carolinetimmermans.