Summer Wijkhuizen van Alkmaarche IJsclub gekwalificeerd voor NK Finale kunstrijden

Sport
vlnr Alessia Ballirano - Summer Wijkhuizen - Chiara Ballirano - Noa Hollenberg - coach Marcus Deen.
vlnr Alessia Ballirano - Summer Wijkhuizen - Chiara Ballirano - Noa Hollenberg - coach Marcus Deen. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Afgelopen weekend vond de tweede KNSB Cup A selectiewedstrijd kunstrijden plaats op de IJsbaan in Sportcomplex De Meent in Alkmaar. Vier kunstrijders van de Alkmaarsche IJsclub kwamen in actie in de hoogste categorieën binnen de sport. De schaatsers presteerden goed met nieuwe persoonlijke scores en als hoogtepunt de goede eindscore van Summer Wijkhuizen waarmee zij zich heeft gekwalificeerd voor de NK Finale kunstrijden.

KNSB A Cup Selectiewedstrijd Alkmaar

Op zaterdag 19 en zondag 20 november organiseerde de Alkmaarsche IJsclub afdeling kunstrijden in samenwerking met de KNSB de tweede KNSB A Cup selectiewedstrijd op de ijsbaan in Sportcomplex De Meent in Alkmaar. Tijdens de selectiewedstrijden binnen het A-circuit rijden kunstrijders uit heel Nederland hun küren in de hoogste categorieën binnen de sport. De schaatsers in de A-categorieën kunnen zich tijdens de selectiewedstrijden kwalificeren voor de NK Finale / Challenge Cup in februari 2023. Hiervoor moeten zij een minimale TES Score (technische elementen) behalen welke jaarlijks wordt vastgesteld door de KNSB.

Voor vier schaatsers van AIJC was dit de tweede wedstrijd van het huidige wedstrijdseizoen. Summer Wijkhuizen (12 jaar) reed een goede kür en heeft zich met haar punten ruim kunnen kwalificeren voor de NK Finale / Challenge Cup. Ze behaalde een mooie 6e plaats in de categorie Basic Novice, gevolgd door Chiara Ballirano (13 jaar) met een nette 11e plaats. Alessia Ballirano (17 jaar) behaalde met een sterkte korte kür de benodigde punten en kan zich door in een volgende wedstrijd ook de benodigde punten te behalen met de lange kür, op een later moment nog kwalificeren voor de NK Finale / Challenge Cup. Ze behaalde de 10e plaats in het eindklassement van de categorie Junioren. Noa Hollenberg (14 jaar) liet nette küren zien en behaalde de 11e plaats in de categorie Advanced Novice.

Noa Hollenberg
Alessia Ballirano
Alessia Ballirano
Alessia Ballirano
Noa Hollenberg
Noa Hollenberg
Noa Hollenberg
Summer Wijkhuizen
Chiara Ballirano