Op bezoek bij de jongste Waaghals

Sport
Sev werd op 8 december 2022 om 07:00 uur geboren.
Sev werd op 8 december 2022 om 07:00 uur geboren. (Foto: Carien Snoeijs / AZ Media)

ALKMAAR - Sev werd op 8 december 2022 om 07:00 uur geboren. Slechts een halfuurtje later was hij al lid van De Waaghalzen. Volgens de kersverse vader Eelco was een lidmaatschap bij AZ belangrijker dan een Burgerservicenummer van de gemeente. Reden genoeg om een bezoekje te brengen aan de familie.

Eelco (35) en Sanne (32) zijn al jaren trouwe supporters van AZ. Ze zijn in het bezit van een seizoenkaart en gaan al jaren naar bijna alle wedstrijden toe. Daarnaast zijn ze de trotse ouders van Elin (2) en Sev (3 maanden). 

Voor Eelco begon zijn liefde voor AZ in De Hout. In zijn schoolpauze ging hij samen met zijn vrienden op de fiets naar AZ om de training te bekijken. In het weekend ging hij vervolgens samen met zijn vader naar de wedstrijden toe. Toen Sanne Eelco leerde kennen werd de clubliefde voor AZ al snel overgenomen door Sanne. Ze bezochten samen vele wedstrijden. Van Dundalk tot Antwerpen en ook elke keer heen en weer naar Den Haag in 2019-2020. Met de auto, het vliegtuig en zelfs per boot naar De Kuip.

Bijna drie jaar geleden werden Eelco en Sanne ouders van hun dochtertje Elin. Enkele weken na de geboorte werd zij ingeschreven als Waaghals. Elin gaat nog niet naar de wedstrijden toe, maar is al regelmatig te vinden bij AZ vertelt Sanne. “We zijn afgelopen december schoentje wezen zetten in het Fancentrum en als we langs het stadion rijden roept Elin altijd “Hé papa en mama, dat is het huis van Ari en Berry”. Terwijl haar moeder aan het woord is roept de kleine Elin vanaf de bank: “Ik kreeg ook shampoo en pepernoten van Ari & Herry”. Ze bedoelt natuurlijk mascottes Herry & Berry!

Afgelopen december werd hun tweede kindje geboren, zoontje Sev. Zo’n 30 minuten na de bevalling was Sev al lid van De Waaghalzen. Vader Eelco geeft aan dat hij zijn clubliefde voor AZ graag over wil brengen op zijn zoontje en volgens hem kan je daar niet vroeg genoeg mee beginnen. “Een lidmaatschap van De Waaghalzen was belangrijker dan het Burgerservicenummer van de gemeente”, vertelt Eelco. “Hoe mooi is het als we straks hand in hand naar het stadion lopen met z’n vieren.”

Enkele dagen na de geboorte van Sev ontving het gezin een goodiebag van AZ met spulletjes voor de kleine Waaghals. Niet alleen van AZ ontving het gezin een leuk geboortepakket, ook van vrienden en familie kregen ze allerlei AZ-items. Onder andere een thuisshirt met de naam ‘Sev’ achterop de rug. Nu kan de kleine Sev het shirt nog niet aan, maar het shirt hangt klaar in de kast voor als het moment daar is. AZ hoopt in ieder geval dat Sev net als zijn familie voor de rest van zijn leven AZ-fan blijft!

Tekst: Dean Molenaar / AZ Media