Vijf kunstrijders gekwalificeerd voor finale KNSB Cup

Sport
Katya El-Kalaani.
Katya El-Kalaani. (Foto: Foto's: Piet van Es / Pietures)

ALKMAAR -  Vijf kunstrijders van de Alkmaarsche IJsclub hebben zich voor de finale van de KNSB Cup B & M Kunstrijden. Zij strijden de titel Nationaal Kampioen in hun eigen categoriee. De wedstrijden worden zaterdag 1 en zondag 2 april verreden in Utrecht. 

Tijdens diverse kwalificatiewedstrijden dit seizoen konden Nederlandse kunstrijders in de B- & M-categorieën zich met hun scores kwalificeren voor de nationale finale. De top 60% schaatsers in elke categorie plaatste zich automatisch voor de finale waar de gekwalificeerde schaatsers strijden om de titel Nationaal Kampioen per categorie.

Maar liefst vijf kunstrijders van de Alkmaarsche IJsclub hebben zich dit seizoen gekwalificeerd voor de finale KNSB Cup B & M. Met sterke küren tijdens de kwalificatiewedstrijden plaatsten Olivia Voskuijl (11 jaar) en Anna Fleur Smit (12 jaar) zich voor de finale in de, voor hun nieuwe, categorie Midi’s. Katya El-Kalaani (17 jaar) plaatste zich ook dit seizoen voor de finale in de categorie Advanced Novice B en ook Katia Suris (16 jaar) kwalificeerde zich voor de finale in haar nieuwe categorie Basic Novice B. Nova Scheelings (21 jaar) reed dit seizoen voor het eerst in 6 jaar tijd weer wedstrijden en wist zich hierbij direct te plaatsen voor de finale in de categorie Junioren B.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding