Goud voor Summer Wijkhuizen van Deen Figure Skating

Sport
Summer Wijkhuizen van Deen Figure Skating Alkmaar werd eerste.
Summer Wijkhuizen van Deen Figure Skating Alkmaar werd eerste. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Afgelopen weekend vond de tweede KNSB Cup A Selectiewedstrijd Kunstrijden plaats in Alkmaar. Vier schaatsers van Deen Figure Skating kwamen in actie tijdens deze wedstrijd en lieten goede optredens zien. Hoogtepunt was een mooie 1e plaats voor Summer Wijkhuizen in de categorie Advanced Novice Dames.

Op zaterdag 25 en zondag 26 november organiseerde Deen Figure Skating in samenwerking met de KNSB de tweede KNSB Cup A Selectiewedstrijd Kunstrijden op ijsbaan De Meent in Alkmaar. Tijdens de A Selectiewedstrijden rijden Nederlandse kunstrijders in de hoogste categorieën hun küren met als doel voldoende punten halen om zich te kwalificeren voor de NK Finale en Challenge Cup in februari 2024. 

Vier kunstrijders van Deen Figure Skating kwamen tijdens de wedstrijd in actie en allen lieten zij goede, sterke optredens zien. Summer Wijkhuizen (13 jaar) liet zien dat zij goed in vorm is en behaalde met haar korte kür een nieuwe Personal Best Score, en eindigde met beide küren en in het eindklassement op een prachtige 1e plaats in de categorie Advanced Novice Dames. Chiara Ballirano (14 jaar) behaalde met haar korte kür de benodigde score voor kwalificatie voor de NK Finale / Challenge Cup en heeft na dit weekend de scores officieel behaald op beide küren.

Summer Wijkhuizen won goud
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding