Alkmaars succes op NK Kunstrijden

Sport
Olivia Voskuijl.
Olivia Voskuijl. (Foto: Pietures)

ALKMAAR - De kunstschaatsers van het Alkmaarse Deen Figure Skating behaalden afgelopen weekend de nodige succes op het NK Kunstrijden en de internationale Challenge Cup in Tilburg.

Olivia Voskuijl (12 jaar), Summer Wijkhuizen (13 jaar), Chiara Ballirano (14 jaar) en Alessia Ballirano (19 jaar) kwamen in actie in de categorieën Basic Novice Dames, Advanced Novice Dames en Junioren Dames. Van donderdag 22 februari tot en met zondag 25 februari vond het NK Kunstrijden plaats in combinatie met de internationale Challenge Cup in Tilburg. Tijdens diverse kwalificatiewedstrijden dit seizoen konden Nederlandse kunstrijders in het A-circuit zich met hun scores kwalificeren voor deze wedstrijden. Tijdens het NK strijden schaatsers om de titel Nederlands Kampioen in hun categorieën. Sinds een aantal jaar vindt het NK Kunstrijden gecombineerd plaats met de Challenge Cup waar internationale topschaatsers in actie komen in alle categorieën.

Gekwalificeerd 

Olivia Voskuijl, Summer Wijkhuizen, Chiara Ballirano en Alessia Ballirano kwalificeerden zich eerder dit seizoen voor de wedstrijd en reisde samen met coach Marcus Deen af naar Tilburg voor de wedstrijd. In de Basic Novice Dames A categorie vertegenwoordigde Olivia Voskuijl zich. Zij wist een 19e plaats weten te behalen tijdens de Challenge Cup en een 11e plaats van Nederland. Summer Wijkhuizen kwam uit in de Advanced Novice Dames A categorie, waar ze zich met een 11e plaats uit 24 deelnemers tijdens de Challenge Cup wist te onderscheiden. Binnen de Nederlandse deelnemers wist Summer een 5e positie te bereiken uit een veld van 10 Nederlandse kunstschaatsers. In dezelfde categorie als Summer, werd Chiara Ballirano 19e tijdens de Challenge Cup en een 7e plaats van Nederland uit 10 deelnemers. Junioren Dames A categorie zag de opkomst van Alessia Ballirano, die een 16e plaats heeft behaald tijdens de Challenge Cup, en een 6e positie van Nederland uit 9 deelnemers.

Summer Wijkhuizen
Afbeelding
Afbeelding