Groots Alkmaar: een terugblik op afgelopen seizoen

Uit
Vanaf 1 oktober is er dagelijks een speciale uitzending van Groots Alkmaar. Seizoen 2 begint op 1 november.
Vanaf 1 oktober is er dagelijks een speciale uitzending van Groots Alkmaar. Seizoen 2 begint op 1 november. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Vanaf 1 oktober is er elke dag een speciale uitzending van Groots Alkmaar met de favoriete hoogtepunten van de redactie. 

In de speciale aflevering kijken redactieleden terug op het eerste seizoen Groots Alkmaar. Er passeert een rijkdom aan filmpjes, interviews en bijzondere gesprekken, zoals de lezende tuinder en de geschiedenis van het gebied rondom De Rijp. Verder komen er beelden langs van De Hortus in Alkmaar, van de Eilandspolder en van de ‘veranderde stad Alkmaar’.

Interviews

Interviews met tal van mensen uit de gemeente Alkmaar waren steeds een belangrijk onderdeel van de uitzendingen. Een kleine selectie uit de afleveringen van het eerste seizoen: Hugo Koeman interviewt Pieter de Reus van De Vriendschap in Driehuizen, stadsarcheologe Nancy de Jong en burgemeester Anja Schouten. Op de verschillende locaties waar de uitzendingen zijn opgenomen ontstonden vaak spontane gesprekken met toevallige aanwezigen, zoals de koorleden in de kerk in Stompetoren, deelnemers aan ‘walk en talk’ in Wijkcentrum De Oever en leden van de Petanque Vereniging L’autre Chemin. In deze speciale uitzending ook aandacht voor ‘De minuut van’, de plek voor de korte oproepen van Alkmaarders. Tot slot geeft de redactie een drietal tips voor activiteiten in de maand oktober. 

Seizoen 2

De speciale uitzending is dagelijks te bekijken op Alkmaar Centraal om 11:00 en 23:00 of via www.grootsalkmaar.nl. Daar vind je ook alle voorgaande afleveringen en achtergrondinformatie over de agendatips voor de maand oktober. Seizoen twee van Groots Alkmaar start op 1 november.