‘The Making of Soros the Musical’

Uitgaan
'The Making of Soros the Musical’
'The Making of Soros the Musical’ (Foto: Nichon Glerum)

ALKMAAR - Theater De Vest vormt woensdag 12 april om 20.30 uur het onderkomen voor ‘The Making of Soros the Musical’, de allerlaatste voorstelling van theatercollectief Mugmetdegoudentand.

De voorstelling, met Lineke Rijxman, Jasper Stoop en Vincent van der Valk, geeft een inkijkje in het leven van de speculant, miljardair en filantroop George Sonos, een Hongaars-Amerikaanse zakenman die zijn vermogen inzet voor het realiseren en ondersteunen van sociale en democratische ontwikkelingen. George Soros is een mysterieus en omstreden personage; self made man, speculant en filantroop. Maar ook een van de meest gehate en bedreigde mensen ter wereld, iemand die een wereld aan wantrouwen oproept. In de voorstelling wordt de vraag gesteld: moet George Soros aan het kruis? Of moeten we hem omarmen? De fascinatie voor George Soros begon, zoals bij veel Mug-voorstellingen, bij Lineke Rijxman regisseur, schrijver en actrice. Hoe kan het, vraagt Lineke zich af, dat zo iemand zo gehaat wordt? Niet alleen door (extreem) rechts, daar kan je je nog wel iets bij voorstellen, maar ook door de linkse, progressieve elite. Is het ‘simpel’ antisemitisme? In de voorstelling ziet het publiek ‘the making of’ van een musical, met Jasper Stoop (Mocro Maffia en Lenz) die af en toe de rol van Soros speelt in de te maken musical, naast een aantal kleinere rollen; Vincent van der Valk (o.a. Angels in America en Klem) die ‘de echte’ Soros speelt en Lineke als regisseur van de musical. Er wordt gezongen, er wordt gedanst en er wordt op het scherpst van de snede met elkaar gedebatteerd.

Mugmetdegoudentand is op woensdag 12 april om 20.30 uur in de Kleine Zaal van De Vest te zien. Toegangskaarten reserveren via www.taqatheaterdevest.nl