Jayhawks op Blue Heart Festival

Uitgaan
Headliner van het festival is de Amerikaanse band The Jayhawks.
Headliner van het festival is de Amerikaanse band The Jayhawks. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Podium Victorie houdt vrijdag 7 april de tweede editie van het Blue Heart Festival, met de Amerikaanse band The Jayhawks als headliner. Een middag en avond voor liefhebbers van americana en roots. In de kleine en grote zaal van Victorie vinden optredens plaats van gevestigde internationale en nationale artiesten. Ongepolijst, rauw en zonder opsmuk, de muzikant en het verhaal staan centraal.

Headliner van het festival is de Amerikaanse band The Jayhawks. Midden jaren tachtig wisten deze pioniers een compleet nieuw elan te geven aan de destijds ingeslapen countrymuziek. Daarmee vormden ze een drijvende kracht achter de populaire Americana beweging die zich ontvouwde begin jaren negentig. Inmiddels zijn er elf albums verschenen, waarvan ‘Hollywood Town Hall’ (1992) en ‘Tomorrow The Green Grass’ (1995) de bekendste zijn. De single ‘Waiting for the Sun’ bereikte de top 10 in Amerika en ‘Take Me With You When You Go’ haalde zelfs de hitlijsten in Nederland. Met oprichter Gary Louris aan het roer is het authentieke karakter van The Jayhawks met succes voortgezet. Dat maakt dat de band tot op vandaag de dag enorm geliefd is onder fans en critici.

Bezoekers hebben ook een primeur. Op 31 maart rolt ‘Sinking Ships’ van de pers, het nieuwe album van Alberta Cross. De reeds uitgebrachte singles werden door de internationale pers met veel lof ontvangen. Sinds de oprichting in 2005 toerde de band met grote artiesten zoals Neil Young, Oasis, Black Rebel Motorcycle Club en Them Crooked Vultures. Verder maakt het bekende Canadese trio Elliott BROOD ook de oversteek naar Nederland en neemt het publiek met prachtige alt-country nummers mee naar de bergen van Utah tot aan de loopgraven van Vimy Ridge. Uit Texas komt de band De Vandoliers, een fijne mix van country, folk, bluegrass en gruizige punk, waarbij je je even in de outback waant.

Nederland wordt ook goed vertegenwoordigd op het festival, met nieuwe muziek van Tim Knol & The Wandering Hearts, Mell & Vintage Future en songwriter Boaz.

Voor meer informatie over het festival kun je terecht op www.podiumvictorie.nl