De leukste vaarroutes van Noord-Holland!

Uitgaan
Ontdek de leukste zomerse vaarroutes.
Ontdek de leukste zomerse vaarroutes. (Foto: Marc Venema)

Het is weer tijd om te varen door de grachten van Noord-Holland! Dat doe je met een fluisterboot. Ontdek de leukste vaarroutes én lees deze tips om je tocht zo duurzaam mogelijk te maken.

Noord-Holland staat bekend om zijn prachtige grachten. Een fluisterboot is de perfecte keuze om er duurzaam op uit te gaan. Deze elektrische bootjes zijn stil en zorgen ervoor dat je kunt genieten van de schoonheid van de omgeving zónder de natuur te verstoren. 

Bootje varen Noord-Holland

Een ontspannen vaarroute is de grachtengordel van Amsterdam. Start bij het centraal station en verken de Herengracht, Prinsengracht en Keizersgracht. Geniet van de prachtige historische architectuur terwijl je rustig door het water glijdt. Vergeet niet om onder de vele sierlijke bruggen door te varen en af en toe aan te leggen om de gezellige cafés en winkels te verkennen.

Leukste vaarroutes Noord-Holland

Als je geïnteresseerd bent in een mooie vaarroute, dan is een tocht door de wateren van Dijk en Waard een aanrader! Dit staat bekend om zijn prachtige sloten en kanalen, omringd door oer-Hollandse landschappen. Begin je avontuur in Broek op Langedijk, waar je een fluisterboot kunt huren bij een van de lokale verhuurbedrijven. Je passeert groene oevers, idyllische huisjes en charmante bruggetjes. Vergeet niet om je camera mee te nemen!

Vergeet je camera niet!

Voor echte natuurliefhebbers is de vaarroute door het Nationaal Park Weerribben-Wieden een must. Dit uitgestrekte moerasgebied in de Kop van Overijssel biedt een overvloed aan flora en fauna. Vaar door de kronkelende kanalen, omgeven door rietvelden en waterlelies, en spot onderweg vogels zoals de zeldzame roerdomp. Een waar paradijs voor vogelaars en fotografen!

Bootje varen milieuvriendelijk

Respecteer altijd de natuur en de omgeving waarin je vaart. Houd je aan de geldende regels en beperk je snelheid om schade aan de oevers en het verstoren van dieren te voorkomen. Gooi afval altijd in de afvalbak en nooit in het water. Veel plezier!