Vest in de Stad: overal acts

Uitgaan
Vest in de Stad vorig jaar.
Vest in de Stad vorig jaar. (Foto: RICK AKKERMAN)

ALKMAAR - Tijdens het schoenen passen zomaar onderdeel worden van een theatervoorstelling of spontaan verrast worden door een dans. Het kan je zomaar overkomen tijdens ‘Vest in de Stad’ dat zondag 22 oktober plaatsvindt. Het winkelende publiek kan meer dan 100 optredens zien van 31 verschillende makers. 

De optredens zijn gratis toegankelijk en worden gespeeld door talloze professionals, zoals Luan Buleshkaj en Lotte Velvet, maar ook door dansers van de dansstudio’s Flex en Dentro. Tevens presenteren Karavaan en Hollandse Luchten deze editie een act.


Volop reuring in de Alkmaar tijdens Vest in de stad. (Foto: Sander Korvemaker)

Talentontwikkelingstraject

De vaste Vest-bespelers Scapino Ballet Rotterdam en Conny Janssen Danst studeren een choreografie in met leerlingen van respectievelijk dansstudio’s Flex en Dentro. Het Alkmaars Symfonieorkest & Toonkunstkoor Alkmaar studeren werken in samenwerking met het Nederlands Kamerorkest aan een programma met werken van Grieg en Händel. Unieke samenwerkingen die die leerzaam zijn voor de deelnemers en inspirerend voor de makers. Tijdens Vest in de Stad presenteren zij het eindresultaat. Ook vertrekken er twee theatrale (geluids)wandelingen vanuit De Vest. ‘Ik zweer het je’ van Maxime Schräder en ‘Gedacht aan de stad’ van Marieke van de Ven en Corinne Heyrman. Ervaar met deze wandelingen de stad op een hele andere manier.

Bekijk het complete programma op www.vestindestad.nl.

Vest in de Stad.
Afbeelding
Afbeelding