SKIN! in Podiumcafe De Brouwerij

Uitgaan
Yvonne Mandigers.
Yvonne Mandigers. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - SKIN! verzorgt vrijdagavond 1 maart om 20.30 uur een optreden in Podiumcafé De Brouwerij aan Luttik Oudorp 78. Met de inspirerende combinatie van Hammondorgel, drums en zang neemt SKIN! het publiek mee op reis naar de jazzklanken uit de jaren ’60 en ’70. 

SKIN! met de muzikanten Elvis Sergo op Hammondorgel, Dirkjan de Koning op drums en de stem van Yvonne Mandigers staat garant voor een swingend concert. Yvonne Mandigers schreef voor SKIN! een repertoire waarin de unieke combi Hammond, zang en drums goed uit de verf komt. Door het zingen van veel verschillende stijlen heeft zij een eigen stemgeluid ontwikkeld. Elvis Sergo is Hammondorganist in hart en nieren. Hij richtte zich na zijn opleiding vooral op het technisch ontwikkelen van het baspedaalspel, en ook improvisatie en compositie. Dirkjan de Koning is een muzikale duizendpoot. Na zijn studie Drums aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam en de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem is hij zich naast jazz ook gaan toeleggen op wereldmuziek.

Yvonne Mandigers: “De naam SKIN! heeft niet echt een heel speciale oorsprong. Ik vind de huid een mooi orgaan. Het leeft, rekt mee, reflecteert en houdt het bij elkaar. Misschien zit daar wel onze uitdaging qua muziek in. Maar dat zou je aan het publiek moeten vragen.”

De jazz-avond is samenwerking van Podiumcafé De Brouwerij en SBS Jazz. De entree is € 10,00 per persoon (contant aan de kassa). Reserveren: reserverendebrouwerij@gmail.com.