Nieuw Leven speelt Big Fish in Grote Kerk Schermerhorn

Uitgaan
Musicalvereniging Nieuw Leven - hier op archieffoto - speelt de musical Big Fish.
Musicalvereniging Nieuw Leven - hier op archieffoto - speelt de musical Big Fish. (Foto: Nieuw Leven)

SCHERMERHORN - De Grote Kerk in Schermerhorn verandert vanaf vrijdag 22 maart voor twee weekenden in een betoverende wereld vol fantastische verhalen met mooie muziek onder begeleiding van een live orkest. Musicalvereniging Nieuw Leven speelt dan de bekende musical Big Fish. Een musical met een gouden randje: de vereniging bestaat 80 jaar.

Nieuw Leven kent een rijke geschiedenis in de Schermer en is trots om al 80 jaar deel uit te maken van de lokale gemeenschap in de regio Alkmaar. Wat begon met zang en operette ontwikkelde zich naar musicals. Over de naam was men het destijds snel eens. Nieuw Leven paste bij de tijd van het jaar, de start van de lente. Onder professionele begeleiding van huidige regisseur/choreograaf Michael Diederich en muzikaal leider Rob Stoop repeteren dertig enthousiaste leden in verschillende leeftijdscategorieën iedere dinsdagavond. Vele uren zitten daarnaast in bijvoorbeeld het bouwen van het decor en kleding. Met dank aan de vele vrijwilligers en lokale ondernemers die ze steunen.

Na musicals als Shrek, The Addams Family en 9-to-5 brengt Nieuw Leven dit voorjaar weer een bekende musicalvoorstelling naar Schermerhorn. Big Fish is gebaseerd op de gelijknamige bestseller en bekroonde film. Het verhaal gaat over vader Edward en zoon Will Bloom. De band tussen vader en zoon staat centraal in de musical, waarbij Will steeds meer moeite heeft met de fantasierijke verhalen die zijn vader vertelt. Na een aantal ontluisterende gebeurtenissen, is Will vastberaden de échte Edward Bloom te leren kennen en feiten van de fabels te onderscheiden. Een avontuur vol humor, liefde en fantasie dat jong en oud raakt. Nieuw Leven kijkt er naar uit. Michael: “Ik ben enorm trots om deze prachtige musical te mogen regisseren en kan niet wachten om het te presenteren aan ons publiek!”.

De voorstelling is 22, 23, 29 en 30 maart om 20:00 te zien in de Grote Kerk van Schermerhorn.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.musical-nieuwleven.nl.