‘Wie de F* is Trijn?’

Uitgaan
Wie de F* is Trijn?
Wie de F* is Trijn? (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Wie de theatervoorstelling ‘Wie de F* is Trijn?’ vorig jaar heeft gemist, kan deze alsnog beleven. De voorstelling - die aansluit bij de gedachten over de vrouw van toen en nu - is van 1 tot en met 10 maart te zien, in het kader van Internationale Vrouwendag. 

Het thema van internationale vrouwendag is één wereld, duizend vrouwen, over de verschillen én overeenkomsten tussen vrouwen uit Nederland vanuit verschillende culturen. In de voorstelling leer je de verhalen kennen van hedendaagse Alkmaars vrouwen zoals judoka Eveline, vrouwencoach Zahra, transvrouw Alexandra, wethouder Anjo en kaasmeisje Kirsten. Zij hebben allemaal op eigen wijze te maken met vrouwonvriendelijk gedrag. In de voorstelling gaat actrice Sofieke de Kater als Trijn Rembrandts - het vrouwelijke gezicht van Alkmaars Ontzet - in discussie met de geschiedschrijver over de rol die zij heeft gehad in de bevrijding van Alkmaar in 1573. Hierna volgt het publiek met koptelefoons op, een route naar het Bolwerk - de plek waar Trijn Rembrandts 450 jaar heeft gestreden tegen de Spanjaarden en waar we de verschillende verhalen van vrouwen van nu beleven.

Grote Kerk

De voorstelling speelt meerdere keren per dag. Startpunt van de voorstelling is de Grote Kerk in Alkmaar, op loopafstand van station Alkmaar. De voorstelling duurt 1,5 uur. Tickets: 16,50 euro (jongeren 16 t/m 30 jaar betalen 10 euro. Meer info en tickets: www.karavaan.nl

Wie de F* is Trijn?