Matthäus Passion in Grote Kerk

Uitgaan
Matthäus Passion.
Matthäus Passion. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Geen betere plek voor de Matthäus Passion dan de Grote Kerk. Die wordt zondagmiddag 17 maart om 14.30 uur uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging, onder leiding van dirigent Johanna Soller.

Het lijdensverhaal van Jezus wordt traditiegetrouw elk jaar in de Grote Kerk geprogrammeerd, maar slechts één keer eerder was hier de originele uitvoering van de Nederlandse Bachvereniging te beluisteren. Er zijn nog toegangskaarten beschikbaar. Sinds 1922 voert De Nederlandse Bachvereniging elk jaar de Matthäus-Passion uit: het lijden en sterven van Jezus, gebaseerd op het verslag van zijn leerling Mattëus op muziek gezet. Dit jaar laat dirigente Johanna Soller haar artistieke visie op dit monumentale meesterwerk horen. De getalenteerde Duitse dirigente ziet Bachs meesterwerk niet alleen als een historische vertelling. “De koralen en aria’s bieden rustpunten in het verhaal dat steeds voorwaarts gaat en ze staan op een bepaalde manier ook los van het Bijbelse passieverhaal. De inhoud is indringend en persoonlijk en daarmee hoop ik iedereen te raken.”

De Matthäus Passion van de Nederlandse Bachvereniging is met medewerking van Thomas Hobbs (evangelist), Isabel Schicketanz (sopraan), Myriam Arbouz (sopraan), Alex Potter (alt), Marine Fribourg (alt), Raphael Höhn (tenor), Guy Cutting (tenor), Felix Schwandtke (bas), Drew Santini (bas) en het Kampen Boys Choir. Toegangskaarten via www.grotekerkalkmaar.nl of via de kassa, tel 072- 5489999.