Johnny LaPorte in De Alkenaer

Uitgaan
Johnny LaPorte (derde van links) komt zondag 14 april naar de Alkenaer.
Johnny LaPorte (derde van links) komt zondag 14 april naar de Alkenaer. (Foto: Marianne Schouten)

ALKMAAR - Johnny Laporte (Medan, Sumatra 1952) is vooral bekend als leadgitarist van de Haarlemse bluesband Barrelhouse. Zondag 14 april komt hij om 15.00 uur naar De Alkenaer.  

Afgelopen november bracht hij een soloalbum uit met de titel ‘That’s me’. Tegelijkertijd met de release van dit album debuteerde hij met zijn roman ‘Zwijgen, zweeg, gezwegen’. Het boek is een met humor geschreven, deels autobiografische, Indische roman, gebaseerd op waargebeurde voorvallen. Daarbij is geput is uit de belevenissen van Laporte zelf. Het is een verhaal in drie episodes dat begint als een realistische familiegeschiedenis, over generaties Indisch-zijn en de ‘repatriëring’. Het gaat over Indische Nederlanders, die met een trauma het voormalige Nederlands-Indië ontvlucht zijn en aan de poort staan van een nieuw ongewis leven. Liefdesgeschiedenissen, verboden liefde, jaloezie, vreemdgaan, een buitenechtelijk kind, weemoed, verdriet en vriendschap komen langs. Gaandeweg doet suspense zijn intrede en ontwikkelt de roman zich tot een ‘krimi’, een welhaast episch misdaadverhaal, met tal van thrillerelementen. 

Tijdens een interview wordt spreken goud, want dan zal LaPorte vertellen over de totstandkoming van het boek en daarnaast zal hij passages uit zijn debuutroman voorlezen. Ook zal hij, samen met muziekkompaan Dennis Kivit, een aantal van zijn werken ten gehore brengen. Tickets verkrijgbaar via www.alkenaer.nl

Cultuurpodium De Alkenaer is te vinden aan Ritsevoort 36.