Jubileum advocates Iris en Monique

Algemeen

Ze zijn slim, charmant en hebben het hart op de juiste plaats. Iris Hilhorst en Monique Snijder kozen heel bewust voor hun werk. Als letselschade-advocates helpen ze slachtoffers van een verkeersongeluk, bedrijfsongeval of zware mishandeling. Alweer tien jaar runnen ze samen Munneke Lourens Advocaten.

Door Morvenna Goudkade

Alphen aan den Rijn - Naamgeefster en oprichtster van hun kantoor is Theresa Munneke Lourens. Zij startte de letselschadepraktijk in 1999. Tien jaar geleden namen Iris en Monique het kantoor over, bijgestaan door een aantal medewerkers. In totaal zijn ze met zeven vrouwen en één man. “Toen we het overnamen, waren we al goed bekend met het kantoor,” vertelt Monique. “Ik werkte er al een aantal jaren, op uitnodiging van Theresa. Ook Iris was geïnspireerd door Theresa.”

Munneke Lourens is landelijk toonaangevend op het vakgebied van letselschade. Daarbij wordt altijd opgetreden namens de slachtoffers. “We werken veel samen met zorgverzekeraars en medisch specialisten,” zegt Iris. “Tegenpartijen zijn vaak schadeverzekeraars, waarmee moet worden onderhandeld over de aansprakelijkheid en de schadeloosstelling.”

Monique werkte in het verleden zelf als jurist voor zo’n schadeverzekeraar. “Dat ging mij tegenstaan, ik voelde meer sympathie voor de slachtoffers. Uiteindelijk ben ik overgestapt naar het kantoor van Theresa en heb de beroepsopleiding voor advocaat gevolgd.”
Iris kwam als secretaresse in aanraking met de advocatuur. Ze werd hier zo door gegrepen dat ze besloot een rechtenstudie te gaan volgen via de Open Universiteit. Ook zij werd geïnspireerd door Theresa voor het vakgebied van letselschade.

Ze zijn bevlogen als ze vertellen over hun werk. “We kunnen echt iets toevoegen,” vindt Iris. “We zijn meelevend, maar zakelijk. We willen de belangen van de slachtoffers zo goed mogelijk behartigen.” Daarbij hebben ze hun eigen werkwijze. “We gaan naar de mensen thuis,” legt Monique uit. “Juist in de woonsituatie kunnen we zien wat ze nodig hebben.” Ze komen veel ellende tegen in hun werk, schrijnende gevallen. “Maar dat houdt ons heel scherp. We zijn zacht naar de slachtoffers, hard naar de tegenpartij.”

Hebben ze plannen voor de komende tien jaar? “Vrolijk verder gaan,” lacht Monique. “Blijven investeren in kennis en ontwikkeling. En onze dossiers verder digitaliseren.” De dames filosoferen over de hulpvragen van de toekomst. “De zelfrijdende auto is interessant voor onze praktijk,” meent Iris. “Als daarmee een ongeluk wordt veroorzaakt, wie is dan aansprakelijk? Nieuwe mobiliteit geeft nieuwe uitdagingen.”

Afbeelding
De minibiebs hangen er weer Nieuws 25 jan, 11:48
Afbeelding
Kermis op Koningsdag naar Europapark Nieuws 25 jan, 09:46
Afbeelding
Wethouder Greenport op werkbezoek: 'Enthousiast' Politiek 24 jan, 12:59
Afbeelding
'Mooi om te kunnen bijdragen aan Flying Doctors' Nieuws 24 jan, 10:33
Afbeelding
Evenementen Alphen aan den Rijn 2023: dit staat op de planning! Algemeen 24 jan, 09:10
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 09:02
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 08:56
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:46
Afbeelding
Evaluatie van horecaterrassen in de gemeente Alphen Nieuws 24 jan, 08:30
Afbeelding
Heerlijk met de Camper of Caravan op reis Partnerbijdrage 23 jan, 13:59
Afbeelding
Stembureaus in Alphen aan den Rijn: alle locaties op een rij Politiek 23 jan, 13:53
Afbeelding
Carnaval 2023 in Boskoop: dit staat op het programma van De Krooshappers! Uitgaan 23 jan, 11:56
Afbeelding
Binnenkort in Parkvilla Cultuur 23 jan, 10:24
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.