DOK 2404 eerste woonlocatie in Rijnhaven

Algemeen

Een stoer woongebouw met comfortabele appartementen in verschillende groottes. Veel zicht op het water met een groot balkon. Een gezamenlijk binnenhof. Zelf meedenken over de gewenste grootte, indeling en afwerking van de woning. Dat zijn een paar van de aantrekkelijke kanten van DOK2404 dat als eerste woongebouw aan de Rijnhaven in Alphen aan den Rijn gerealiseerd gaat worden. De eerste tientallen geïnteresseerden hebben zich al aangemeld. Donderdag 29 juni is het eerste woonpanel voor geïnteresseerden.

DOK2404 komt aan de Energieweg 1, waar nu nog de firma Wortman een meubelmakerij en -winkel heeft. Het hout is een mooie historische verwijzing. Ooit was hier de Mastenfabriek van de familie van der Neut gevestigd. Die historie van water, hout en maakindustrie komt terug in DOK2404: met het licht hellende dak heeft het gebouw de vorm van een werf. En onder die hellende kap bevinden zich mooie hoge appartementen. In de ruime woningen op de begane grond kan ook worden gewerkt.

In DOK2404 is ruimte voor 28 woningen rond een groene binnenhof. Op de begane grond komen stadswoningen met twee lagen. Dit zijn ruime woningen met een flexibele plattegrond, waar ook gewerkt kan worden. Op de verdiepingen komen appartementen met een oppervlakte van 80 tot 150 m2. De appartementen hebben extra grote terrassen die op de zon en het water zijn georiënteerd. Parkeren kan veilig op de begane grond van het gebouw.

Rijnhaven volop in verandering

De Oostkant van de Rijnhaven verandert de komende jaren van een bedrijventerrein in een aantrekkelijk woongebied. Hier ontstaat een leefomgeving die uniek is voor Alphen; werken, wonen en recreëren gaan hier samen. Het water maakt het echt bijzonder: het is stoer levendig door de boten en het is lekker toeven aan de waterkant. DOK2404 vormt straks de entree van dit nieuwe woongebied. Aan de overkant ontstaat Biesterfeld: een creatieve plek met horeca en ambachtelijk ondernemerschap. En overal elders in de Rijnhaven zijn plannen voor woningen en gezellige voorzieningen. Over een paar jaar is deze voormalige bedrijvenlocatie onherkenbaar veranderd!

Meedenken

Op dit moment bevindt DOK2404 zich in het beginstadium. Dat biedt geïnteresseerden de ruimte om mee te denken over hun ideale woning. Door middel van twee woonpanels mogen geïnteresseerden aangeven wat voor hen de ideale grootte van het appartement is en hoe deze moet worden ingedeeld. Ook kunnen ze meedenken over de afwerking: wil je casco en zelf (laten) afwerken of juist liever een kant en klare woning waar je zo in kunt trekken? Op donderdag 29 juni is het eerste woonpanel.