Geweldige topavond voor (nieuwe) Alphenaren

Algemeen

Het is een groot feest geworden. Ruim 250 Alphenaren bezochten vrijdag 19 oktober de inloopavond in Theater Castellum, die Stichting Nieuwe Alphenaren samen met Tom in de buurt had georganiseerd. Tijdens de inloopavond konden inwoners van de gemeente kennismaken met ‘Nieuwe Alphenaren’: vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben en in Alphen wonen.

Alphen aan den Rijn - Ook de nieuwe wethouder Leo Maat van duurzaamheid en cultuur was van de partij. Samen met vele vrijwilligers, statushouders uit onder andere Syrië en Eritrea en andere Alphenaren genoten zij van een avond vol met muziek en internationale hapjes.


De band Farah trapte de inloopavond af. Onder leiding van Alphenaar Mohannad Al Darwich brachten zij met hun Syrische muziek al meteen sfeer in de steeds drukker wordende foyer van Castellum. Dirigent Max Smeets nam het stokje van Al Darwich over. Hij leidde zijn Castellumkoor door een repertoire van meeslepende popmuziek. Enthousiaste koorleden nodigden fanatiek meezingende statushouders direct uit om zich aan te sluiten bij het koor.

Na het optreden van Castellumkoor was het de beurt aan Orchestre Partout. Dit is een band die bestaat uit (voormalige) vluchtelingen. De bandleden spelen de muziek die ze zelf aandragen, gezongen in hun moedertaal. Een schot in de roos, zo bleek, want er werd luid meegezongen en gedanst! Ondertussen kreeg iedereen heerlijke hapjes aangeboden die waren klaargemaakt door Eritrese en Syrische vrijwilligers. Iedereen, jong tot oud, kan terugkijken op een geslaagde avond.


Stichting Nieuwe Alphenaren

Stichting Nieuwe Alphenaren (www.nieuwealphenaren.nl) koppelt vrijwilligers (maatjes) aan vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders) om met hen de taal, cultuur en gewoonten van Nederland door te nemen en hen zo te helpen hun weg te vinden en zich welkom te voelen. De stichting zoekt op korte termijn extra vrijwilligers!

Afbeelding
Peter Derk Wekx verlaat gemeente Alphen Nieuws 1 feb, 10:23
Afbeelding
AZC Synchroonzwemsters zijn kampioen Sport 31 jan, 15:42
Afbeelding
Tijdelijk minder publieke laadpalen voor auto's beschikbaar Nieuws 31 jan, 15:29
Afbeelding
Dana maakt mensen mooier op Wereldkankerdag Nieuws 31 jan, 14:22
Afbeelding
Deze sporters en verenigingen zijn genomineerd voor het Alphense Sportgala Sport 31 jan, 11:23
Afbeelding
'Mijn oproep: wandelschoenen aan voor Oekraïne' Nieuws 31 jan, 10:58
Afbeelding
Gemeente Alphen pakt armoede aan Politiek 30 jan, 16:02
Afbeelding
Dit gebeurde er de afgelopen dagen: nieuws uit Nieuwkoop Nieuws 30 jan, 15:10
Afbeelding
Maxime Takken wint NK Veldrijden Sport 30 jan, 14:33
Afbeelding
Bouw Brede School in Benthuizen begint bijna: in april eerste heipaal in de grond Nieuws 30 jan, 14:01
Afbeelding
Calimero's bij Groene Hart Koerier Nieuws 30 jan, 13:21
Afbeelding
Hendrik Groen komt naar Theater Castellum Cultuur 30 jan, 11:04
Afbeelding
Pieter Sneeuw ontvangt een lintje Nieuws 30 jan, 09:11
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.