Vrijwilligers gezocht voor Stichting Nieuwe Alphenaren

Algemeen

Precies twee jaar geleden werd de Stichting Nieuwe Alphenaren opgericht. De stichting koppelt vrijwilligers aan vluchtelingen die in de gemeente Alphen mogen blijven.

Op dit moment heeft de stichting zo’n 130 actieve ‘koppels’ van statushouders en vrijwilligers. Elk koppel komt elke week samen om de taal, cultuur en gewoonten van Nederland door te nemen. En voor eventuele hulp. Het werk van de stichting is een groot succes. Steeds meer statushouders vinden hun weg naar de stichting. Daarom is de Stichting Nieuwe Alphenaren op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Naast het koppelen van vrijwilligers aan statushouders, organiseren we vrijwilligersbijeenkomsten en uitjes voor statushouders en vrijwilligers. Of inloopavonden, waarbij Alphense statushouders en wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten in ongedwongen sfeer. Zo waren er al drukbezochte Avifauna-rondvaarttochten, bezoeken aan Archeon en een muzikaal spektakel in Theater Castellum.


Vrijwilliger worden

Statushouder en vrijwilliger zijn in principe voor een jaar aan elkaar gekoppeld. Het werk neemt zo’n twee uur per week in beslag voor de vrijwilliger. Wilt u ook iets doen voor Alphense vluchtelingen?
Dat kan! Meld u nu aan via www.nieuwealphenaren.nl of contact@nieuwealphenaren.nl, o.v.v. uw naam, telefoonnummer en adres.