film voorstelling IFFR
film voorstelling IFFR (Foto: )

1100 leerlingen basisonderwijs naar filmfestival ‘Kort, korter, korst’

Algemeen

Alphen aan den RIjn - Het Cultuurpalet biedt in samenwerking met Internationaal Film Festival Rotterdam, IFFR, een filmprogramma met (inter) nationale kwaliteits cinema voor de groep 7. Cultuurpalet en IFFR verwelkomen 1100 leerlingen van groep 7 met korte films die speciaal voor hen geselecteerd zijn. Het programma laat zien hoe divers film is: van animatie en fictie tot documentaire. Zo maken de leerlingen kennis met bijzondere verhalen van over de hele wereld.

Kort Korter Korst

In het begin, toen de film net was uitgevonden, bestonden er alleen maar korte films. De eerste films, meer dan een eeuw geleden, duurden niet langer dan een minuut. Door technische ontwikkelingen konden films steeds langer worden. Maar ook vandaag de dag is de korte film nog steeds springlevend. Film is he´t medium bij uitstek om de wereld te ontdekken. In dit programma worden de leerlingen gestimuleerd na te denken over thema’s die in de films aan het licht komen. De leerlingen bekijken films van over de hele wereld. Het programma wordt aan elkaar gepraat door een presentator en achteraf is er gelegenheid om vragen te stellen aan één maker; René van Zundert (documentaire 180cc).

De voorstellingen in bioscoop Castellum worden tegelijkertijd in twee zalen gedraaid. In de foyer is zichtbaar dat je naar een IFFR voorstelling gaat. De leerlingen kunnen een bijzondere selfie maken. Zo ervaren de leerlingen op bescheiden wijze het beroemde festival sfeertje.

Het Cultuurpalet zorgt al meer dan 12 jaar voor het kunst en cultuureducatie aanbod voor het basisonderwijs in Alphen aan den rijn, Zwammerdam en Aarlanderveen, 36 scholen rond de 7000 leerlingen. Cultuurpalet is altijd op zoek naar interessante partners om de leerlingen iets bijzonders te laten beleven. Met International Film Festival Rotterdam is Cultuurpalet blij als partner filmeducatie.

Wanneer: 25, 26 en 27 november

Waar : Bioscoop theater Castellum

Organisatie: Het Cultuurpalet

Afbeelding
Peter Derk Wekx verlaat gemeente Alphen Nieuws 1 feb, 10:23
Afbeelding
AZC Synchroonzwemsters zijn kampioen Sport 31 jan, 15:42
Afbeelding
Tijdelijk minder publieke laadpalen voor auto's beschikbaar Nieuws 31 jan, 15:29
Afbeelding
Dana maakt mensen mooier op Wereldkankerdag Nieuws 31 jan, 14:22
Afbeelding
Deze sporters en verenigingen zijn genomineerd voor het Alphense Sportgala Sport 31 jan, 11:23
Afbeelding
'Mijn oproep: wandelschoenen aan voor Oekraïne' Nieuws 31 jan, 10:58
Afbeelding
Gemeente Alphen pakt armoede aan Politiek 30 jan, 16:02
Afbeelding
Dit gebeurde er de afgelopen dagen: nieuws uit Nieuwkoop Nieuws 30 jan, 15:10
Afbeelding
Maxime Takken wint NK Veldrijden Sport 30 jan, 14:33
Afbeelding
Bouw Brede School in Benthuizen begint bijna: in april eerste heipaal in de grond Nieuws 30 jan, 14:01
Afbeelding
Calimero's bij Groene Hart Koerier Nieuws 30 jan, 13:21
Afbeelding
Hendrik Groen komt naar Theater Castellum Cultuur 30 jan, 11:04
Afbeelding
Pieter Sneeuw ontvangt een lintje Nieuws 30 jan, 09:11
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.