Korenfestival Alphen aan den Rijn 2023: dit is wat we weten!

Algemeen
Het jaarlijkse Korenfestival in Alphen aan den Rijn wordt gehouden op 13 mei 2023.
Het jaarlijkse Korenfestival in Alphen aan den Rijn wordt gehouden op 13 mei 2023. (Foto: Mabel Böhms Media)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Terugkijkend op een geweldig korenfestival in 2022 heeft de organisatie een uitgebreide evaluatie gehouden. Alle feedback wordt meegenomen voor het festival in 2023. Natuurlijk zit de organisatie ook zelf boordevol nieuwe ideeën. De voorbereidingen zijn al druk aan de gang voor de negende editie het Alphens Korenfestival, te houden op 13 mei 2023.

Korenfestival Alphen aan den Rijn 2023

Vorig jaar zijn er een aantal nieuwe elementen toegevoegd. Er zijn enkele nieuwe podia toegevoegd: Avifauna, de Oudshoornse Kerk en de bibliotheek. De locaties Avifauna en de Oudshoornse Kerk worden geschrapt dit jaar, vanwege de grotere afstand van het centrum en de onbetrouwbaarheid van het vervoer met de ponten. De bibliotheek is nog een twijfelgeval. De organisatie gaat nog in overleg met de bibliotheek of de koren wellicht op een andere plek kunnen worden opgesteld.

Programma Korenfestival Alphen aan den Rijn 2023

Opening van het festival

Evenals vorig jaar wordt het festival met elkaar geopend. In een korte bijeenkomst worden de stemmen warm gezongen, zodat alle deelnemers klaar zijn voor hun optredens. De koren verspreiden zich dan over het centrum van Alphen aan den Rijn voor de optredens op de vele binnen- en buitenpodia.

Planning Korenfestival 2023

Het festival start om 11:00 uur en eindigt rond 17:00 uur. Om iedereen een kans te geven zingt ieder koor twee sets van ca. 25 minuten op verschillende locaties. Koren met een liveband zullen slechts één keer zingen, maar hebben dan wel 50 minuten  de tijd.

Inschrijven Korenfestival Alphen 2023

De inschrijving is geopend; vanaf vandaag kunt u zich hier inschrijven voor deelname aan dit muzikale evenement. Het centrum van Alphen aan den Rijn verandert tijdens het Korenfestival in een zingende en swingende menigte.

Gastheren en gastvrouwen gevraagd Korenfestival Alphen 2023

Het organiseren van een festival van dit formaat heeft behoefte aan vrijwilligers die willen helpen opbouwen en de koren willen ontvangen op de locaties. Ook de tijdsplanning moet in de gaten worden gehouden en er zijn mensen nodig om een oogje te kunnen houden op de apparatuur (of deze kunnen bedienen) op de verschillende podiaDe organisatie geeft koren die het lukt om een of meerdere vrijwilligers mee te nemen voorrang bij de plaatsing op het festival.