Mevrouw Berkhout ontvangt lintje voor werk

Algemeen
Mevrouw Berkhout heeft een Lintje ontvangen. Foto: PR
Mevrouw Berkhout heeft een Lintje ontvangen. Foto: PR (Foto: )

Mevrouw Berkhout, woonachtig in Rhoon, heeft dinsdag 15 december uit handen van burgemeester Spies een Koninklijke onderscheiding (Lintje) ontvangen. Ze is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens haar afscheidsreceptie.

Alphen- Berkhout is sinds 1993 werkzaam bij stichting ActiVite als voorzitter Raad van Bestuur. In deze functie is ze eindverantwoordelijk voor de zorg en ondersteuning die ActiVite biedt aan mensen met een beperking door ziekte of ouderdom in de regio Zuid-Holland Noord en Amstelland en de Meerlanden, alsmede eindverantwoordelijk voor de continuïteit van de organisatie en de werkgelegenheid van 2800 medewerkers en 1000 vrijwilligers. ActiVite is een VVT (Verpleging, Verzorging en Thuiszorg) aanbieder.

Met haar tomeloze en jarenlange inzet heeft zij een groot stempel gedrukt op de zorg en ondersteuning voor met name kwetsbare ouderen in de regio, waarbij ze altijd verder kijkt dan het organisatiebelang, maar juist met name kijkt naar het perspectief van klant/bewoner/medewerker. Die inzet is altijd verder gegaan dan van haar op basis van haar functie verwacht kan worden. Veel uren in de avonden en weekenden zijn de afgelopen 25 jaar besteed geweest aan de organisatie en de zorg in het algemeen.

Noot redactie: in de krant staat dat mevrouw Berkhout benoemd is tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De gemeente had dat per abuis doorgegeven en woensdag 16 december gerectificeerd.