Nederlander aan kop in WK Super Mario Kart

Algemeen
Karel van Duijvenbode is trots op zijn gouden plak. Foto: Thomas Runhart
Karel van Duijvenbode is trots op zijn gouden plak. Foto: Thomas Runhart (Foto: )

De Nederlander Karel van Duivenbode is na twee dagen leider van het klassement op het WK Super Mario Kart.
Het jaarlijkse WK Super Mario Kart is dinsdag 18 augustus in afgeslankte vorm begonnen in de Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn.

Alphen aan den Rijn- Elke wedstrijd wordt live uitgezonden op twitch.tv/esportsgamearena en voorzien van professioneel commentaar, waardoor het dicht in de buurt komt van echte sport. Door omstandigheden zijn er met name Nederlandse deelnemers, maar toch ook twee Fransen, één Belgische, één Engelsman en één Amerikaan.
Het eerste onderdeel Time Trials is na een bloedstollende finale gewonnen door Karel van Duijvenbode, de Nederlandse kampioen. Het zilver ging naar de hoogst geplaatste Franse deelnemer, Guillaume Leviach. Karel van Duivenbode geeft aan hoe hij zich heeft voorbereid: “Door de coronaperiode heb ik ongelooflijk veel tijd kunnen steken in mijn trainingen. Hetzelfde rondje keer op keer rijden om die ene honderdste sneller te kunnen zijn betalen zich nu uit!”
Op woensdag 19 augustus werd het battle mode onderdeel gespeeld. Voor de tweede dag op rij ging het goud naar de Nederlandse kampioen Karel van Duijvenbode.