Mariëlla en Iwan Vervoort introduceren de nieuwe Krooshappers App bij het voormalige gemeentehuis, waar ook de onthulling van prins en hofdames plaatsvindt. FOTO: Morvenna Goudkade
Mariëlla en Iwan Vervoort introduceren de nieuwe Krooshappers App bij het voormalige gemeentehuis, waar ook de onthulling van prins en hofdames plaatsvindt. FOTO: Morvenna Goudkade (Foto: )

Jubileumjaar voor Krooshappers

Algemeen

Feest bij de Krooshappers. De Boskoopse carnavalsvereniging bestaat 44 jaar, oftewel 4 x 11. Het carnaval wordt dit jaar daarom extra uitbundig gevierd, met op 11 november een spectaculaire onthulling van prins en hofdames op het balkon van het voormalige gemeentehuis en met de introductie van de nieuwe Krooshappers App.

Is bij andere verenigingen het 44-jarig bestaan geen kroonjaar, bij de Krooshappers is dat wel het geval. “Het is een meervoud van elf. Wij houden het gekkengetal aan,”’ lacht Mariëlla Vervoort (40). Samen met haar man Iwan (42) is ze druk met de voorbereidingen van het carnavalsseizoen.

Het stel is al heel lang actief bij de Krooshappers. Iwan is lid van de Raad van Elf en beheerder van de website en de nieuwe app. Mariëlla is bestuurslid en verantwoordelijk voor de ledenadministratie. Samen doen ze de mediacontacten en PR voor de vereniging en zitten in de 44-jaar commissie.

“We doen ter ere van ons jubileum bij alle evenementen iets bijzonders,” vertelt Iwan. “Iedereen is zich ervan bewust dat het een bijzonder jaar is.”

Het begint meteen bij de start van het carnavalsseizoen, namelijk het Prinsenbal op 11 november. Het ultieme hoogtepunt daarbij is de bekendmaking van de nieuwe prins en hofdames, normaal op een besloten feest. Maar dit jaar gaat het anders, vertelt Mariëlla.

“Het is voor de eerste in het openbaar, op het Raadhuisplein. Iedereen kan erbij zijn. We verzamelen om 20.00 uur op het plein, exact om 20.44 uur vindt de onthulling plaats. Dan verschijnen prins en hofdames op het balkon en dan kan iedereen zien wie ze zijn.” De balkonscene gaat gepaard met een muziekprogramma en een lichtshow, verklapt Iwan. Het evenement is gratis toegankelijk. “Na de onthulling gaan we in optocht naar het Floragebouw voor het Prinsenbal. Dat is alleen voor leden van de Krooshappers. Wie de komende tijd nog lid wordt, kan daar ook bij zijn.”

De keuze voor het oude gemeentehuis is ingegeven vanwege het belang voor Boskoop, vertelt Mariëlla. “We zochten naar een iconische plek, die hebben we hiermee gevonden.”

Iwan is sinds kort de trotse beheerder van de Krooshappers App. “We zijn de eerste carnavalsvereniging met een eigen app,” zegt Iwan. “Je kunt er alle info over de feestavonden en evenementen vinden. Je kunt tickets kopen en je lidmaatschap regelen.” De app wordt nog verder uitgebreid. “Er komt nog een stemfunctie, zodat je kan stemmen op je favoriete kar tijdens de optocht.”

Afbeelding
Peter Derk Wekx verlaat gemeente Alphen Nieuws 1 feb, 10:23
Afbeelding
AZC Synchroonzwemsters zijn kampioen Sport 31 jan, 15:42
Afbeelding
Tijdelijk minder publieke laadpalen voor auto's beschikbaar Nieuws 31 jan, 15:29
Afbeelding
Dana maakt mensen mooier op Wereldkankerdag Nieuws 31 jan, 14:22
Afbeelding
Deze sporters en verenigingen zijn genomineerd voor het Alphense Sportgala Sport 31 jan, 11:23
Afbeelding
'Mijn oproep: wandelschoenen aan voor Oekraïne' Nieuws 31 jan, 10:58
Afbeelding
Gemeente Alphen pakt armoede aan Politiek 30 jan, 16:02
Afbeelding
Dit gebeurde er de afgelopen dagen: nieuws uit Nieuwkoop Nieuws 30 jan, 15:10
Afbeelding
Maxime Takken wint NK Veldrijden Sport 30 jan, 14:33
Afbeelding
Bouw Brede School in Benthuizen begint bijna: in april eerste heipaal in de grond Nieuws 30 jan, 14:01
Afbeelding
Calimero's bij Groene Hart Koerier Nieuws 30 jan, 13:21
Afbeelding
Hendrik Groen komt naar Theater Castellum Cultuur 30 jan, 11:04
Afbeelding
Pieter Sneeuw ontvangt een lintje Nieuws 30 jan, 09:11
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.