Bep en Toos lappen de ramen van de bezoekers, zoals dat in de jaren 50 ook gedaan werd. Foto: Writing4U.nl
Bep en Toos lappen de ramen van de bezoekers, zoals dat in de jaren 50 ook gedaan werd. Foto: Writing4U.nl (Foto: Writing4U.nl)

Coronaproof naar de film in je auto

Algemeen

Afgelopen vrijdagavond had de première plaats van een reeks films op een industrieterrein, dat is omgedoopt tot ‘A4-Drive-in’. Voor de allereerste film, Grease, zouden de bezoekers terug gaan naar de jaren 50, zo beloofde de organisatie. Het bleek een doorslaand succes.

Joep Derksen

Roelofarendsveen - Niet zozeer vanwege het grote aantal bezoekers; in totaal waren er veertig auto’s en er was nog een aantal parkeerplaatsen over. Deze auto’s waren op coronaveilige afstand van elkaar gezet, zodat iedereen in de eigen auto en met de ramen open veilig kon genieten van Grease; het verhaal over de tieners Olivia Newton-John (ONJ) en John Travolta, die op de Tyrell high school elkaars grote liefde blijken.

Op de eerste rij staan allemaal autoklassiekers, waaronder een Buick, een Cadillac en een knalgele ‘Charger 500’, waar Carmen, verkleed als ONJ, met een bakje popcorns tegenaan leunt. Twee dames van The Key Sisters doen, geheel gekleed in de jaren 50 stijl, hun dansje ‘Rockabilly’. De bedenkers van dit evenement zijn Albert-Jan Koster en Tony Jongkind. Op hun parkeerterrein staan normaal gesproken 375 auto’s van Schipholreizigers. ,,Voor ons betekende de komst van corona 100 procent omzetverlies. Dan ga je als ondernemer nadenken over alternatieven om alsnog het hoofd boven water te houden. Ineens kwam ik op het volgende idee: we moeten een Drive-in Bios starten!’’ Om de veiligheid van de bezoekers te garanderen, valt volgens Koster ,,alles binnen de richtlijnen van het RIVM. Ook hebben we alles besproken met de veiligheidsregio en de gemeente Kaag en Braassem.’’

De zussen Isabelle en Daniëlle Grooters staan met hun auto vooraan. ,,We zijn hier voor een gezellig uitje. Ik zag het in de krant en dacht: ‘Daar moeten we heen’. Met de auto film kijken; het is iets anders. Ik had zeker niet deze leuke klassieke auto’s verwacht.’’ Daniëlle roept: ,,Daar staat ONJ: cool! Kom op, we gaan wat chips en popcorn halen!’’ Rachel Hunt is met haar man en kinderen naar deze Drive-in gegaan, als traktatie voor haar 51ste verjaardag. ,,Grease komt uit mijn tijd en ik ben in Canada opgegroeid. Daar ging ik met mijn ouders en zes mensen in een bus naar zo’n Drive-in. Dus eigenlijk ga ik nu een klein beetje terug naar memory lane.’’ Het gezin heeft er zin in: ,,Als de muziek begint, gaan we hard meezingen!’’

Om het geluid van de film te horen, moest je jouw autoradio afstellen op kanaal 96.00 en dat werkte uitstekend. Voor de bezoekers het wisten, begon Grease en werd je als bezoeker zeventig jaar terug de tijd in genomen. Janine van Liempt en Jacqueline Mooijman genieten: ,,Het is leuk, dat zoiets in deze regio wordt georganiseerd. Ik wilde bij de premiere zijn, alleen is het jammer dat Grease niet in het donker gedraaid wordt.; dat zorgt voor meer sfeer en het beeld is beter te zien.’’ Niek Reichart geniet samen met zijn vrouw in hun cabrio. Hij draagt dezelfde hoed, als hij 45 jaar geleden in Australië ook op had, toen hij daar naar een Drive-in ging. ,,Het is een heerlijk uitje!’’

,,Als de muziek begint, gaan we hard meezingen!’’

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Tips om inbraak te voorkomen tijdens je vakantie Nieuws 23 jun, 13:36
Afbeelding
Signeersessie boek van oud-Boskoopse Mirjam Nieuws 23 jun, 13:10
Afbeelding
Woordkunstenaar Alice Bakker schrijft een YA-roman in zakformaat Cultuur 23 jun, 10:00
Afbeelding
Kersverse wethouder Ines de Ridder bezoekt met leerlingen de Nieuwkoopse Plassen Nieuws 22 jun, 14:33
Afbeelding
Rotery en Lions halen bijna 15K op voor vluchtlingen Oekraine Nieuws 22 jun, 11:05
Afbeelding
VOA begint met enquête onder ondernemers Nieuws 22 jun, 10:47
Afbeelding
Kledingbank Groene Hart groeit uit zijn jasje en is op zoek naar groter pand Nieuws 22 jun, 10:10
Afbeelding
Tegels moeten de herkenbaarheid van Park Zegersloot gaan versterken Nieuws 22 jun, 09:32
Afbeelding
SBN: zorgen over stikstofplannen Politiek 21 jun, 14:34
Afbeelding
Nightwatch Eredivisie Beachvolleybal Nieuws 21 jun, 14:18
Afbeelding
Niet alleen planten, ook banen op Open Kwekerijdag Nieuws 21 jun, 14:01
Afbeelding
Nieuw: kinderfestival Konijn aan de Rijn Cultuur 21 jun, 13:57
Afbeelding
Alphenaar in actie op EK tafeltennis Sport 21 jun, 10:06
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief