Mariëlla Vervoort:
Mariëlla Vervoort: "Het is het grootste wat we ooit hebben georganiseerd. Geweldig dat zoveel mensen zijn gekomen. We hebben veel positieve reacties gekregen." (Foto: Peter Groenendijk, hoffotograaf)

Krooshappers vieren jubileum

Algemeen

Ter afsluiting van het 44e jubileumjaar organiseerde carnavalsvereniging Krooshappers zaterdag festival Kroosland. Ruim 550 leden vierden het feest mee.

Boskoop - Op het festivalterrein tussen de Halve Raak en het Rijneveld in Boskoop was het vanaf het einde van de middag druk met feestvierende carnavalsleden. “Alle 650 leden zijn uitgenodigd, inclusief oud-prinsen en oud-hofdames,” vertelt Mariëlla Vervoort, festivalcoördinator van de Boskoopse carnavalsvereniging. “Het is de eerste keer dat de Krooshappers een festival heeft.”


Op het festivalterrein dompelden de bezoekers zich onder in verschillende thema’s met bijpassende muziek en attracties. Op het veld ‘Holland’ kwam Marco den Hollander optreden en op het veld ‘Wellness Beach’ kon het publiek hoelahoepen en limbodansen. De allereerste prins, Bucco I uit 1974, was aanwezig. De inmiddels 85-jarige Jacques Tromm toostte met de andere oud-prinsen. Ook dronk hij een glaasje met de huidige prins Kanarie en prins Pauw, oftewel de broers Arie en Paul Vermeulen.


In de avonduren werd verder gefeest in een grote loods. “In polonaise zijn we vanaf het veld naar de feesthal gegaan,” aldus Vervoort, die laat weten dat de organisatie zeer tevreden is. Al is het een groot succes geworden, een tweede editie van Kroosland zit er niet in. “Het festival is echt eenmalig, speciaal voor ons bijzondere 44-jarige jubileum.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Peter Derk Wekx verlaat gemeente Alphen Nieuws 1 feb, 10:23
Afbeelding
AZC Synchroonzwemsters zijn kampioen Sport 31 jan, 15:42
Afbeelding
Tijdelijk minder publieke laadpalen voor auto's beschikbaar Nieuws 31 jan, 15:29
Afbeelding
Dana maakt mensen mooier op Wereldkankerdag Nieuws 31 jan, 14:22
Afbeelding
Deze sporters en verenigingen zijn genomineerd voor het Alphense Sportgala Sport 31 jan, 11:23
Afbeelding
'Mijn oproep: wandelschoenen aan voor Oekraïne' Nieuws 31 jan, 10:58
Afbeelding
Gemeente Alphen pakt armoede aan Politiek 30 jan, 16:02
Afbeelding
Dit gebeurde er de afgelopen dagen: nieuws uit Nieuwkoop Nieuws 30 jan, 15:10
Afbeelding
Maxime Takken wint NK Veldrijden Sport 30 jan, 14:33
Afbeelding
Bouw Brede School in Benthuizen begint bijna: in april eerste heipaal in de grond Nieuws 30 jan, 14:01
Afbeelding
Calimero's bij Groene Hart Koerier Nieuws 30 jan, 13:21
Afbeelding
Hendrik Groen komt naar Theater Castellum Cultuur 30 jan, 11:04
Afbeelding
Pieter Sneeuw ontvangt een lintje Nieuws 30 jan, 09:11
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn

Op Rodi Alphen aan den Rijn volg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn. Rodi Alphen aan den Rijn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Alphen aan den Rijn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Alphen aan den Rijn in je mailbox.