‘Een vrolijke jongen ben ik niet altijd’

Algemeen
Mike Verweij is familieman, mensenmens, regelneef én showmaster. FOTO's: Morvenna Goudkade
Mike Verweij is familieman, mensenmens, regelneef én showmaster. FOTO's: Morvenna Goudkade (Foto: Morvenna Goudkade)

Hij is altijd bezig, pakt graag dingen op, of het nu de buurtbarbecue is of een muziek-reünie. Mike Verweij (49) is wat je noemt een ‘bekende Boskoper’, gezien in het verenigingsleven, druk met muziek én al jaren actief bij de Boskoopse Braderie. Mike heeft voor de komende braderie op 20 en 21 september weer alle artiesten, attracties en muziekoptredens geregeld. Ontzettend leuk om te doen, vindt hij. Mike noemt zichzelf een ‘regelneef’ en muziek is zijn passie, al sinds de middelbare school. Hij heeft het enorm naar zijn zin op zijn werk bij Thearent, wat wereldwijd evenementen aankleedt. Privé is Mike happy met Ilonka en hun drie kinderen, al waren er het afgelopen jaar ook zorgen.

Vorig jaar brak er een moeilijke periode aan voor het gezin toen zijn dochter te kampen kreeg met een eetstoornis, vertelt Mike. “Dat heeft veel impact op ons allemaal. Allerlei andere dingen worden dan heel betrekkelijk. “

Hij vervolgt: “Mensen kennen mij als een vrolijke jongen, maar dat ben ik niet altijd geweest het afgelopen jaar. Mijn gezin staat op de eerste plaats. Fijn dat daar begrip voor was. Dan zie je dat mensen er ook voor je zijn in minder goede tijden.”

Mike staat positief in het leven. Heeft al van alles gedaan en staat overal voor open. Opgegroeid in Moordrecht en Waddinxveen, kwam hij in Boskoop op de middelbare school en bij scouting De Schouw. In die tijd begon hij ook in bandjes te spelen. Mike ging op zijn 7e op muziekles en koos voor de gitaar. Hij speelde in de Hoes Bloes Band en in de band Van Dattum. Ook kwam hij in de Jorisband, voorloper van de Paradise Big Band, en speelde met carnaval in de boerenkapel. Bij dat carnaval ontmoette hij echtgenote Ilonka. Sindsdien woont Mike met zijn gezin in Boskoop.

Actieve Mike werkte in uiteenlopende commerciële functies. Hij was jarenlang vertegenwoordiger bij de familiegroothandel in Perzische tapijten, zat een tijdlang in de tuinzadenhandel en werkt nu alweer bijna vijf jaar bij Thearent in Hazerswoude-Dorp. “Ontzettend leuk werk,” vindt Mike. “We kleden shows en grote evenementen aan, van Sensation tot de Toppers.”

Met de aankomende braderie, die jaarlijks zo’n 10.000 tot 12.000 bezoekers trekt, is hij ook druk. Mike zit in het bestuur van Braderievereniging Boskoop, dat verder bestaat uit Gertjan Hooftman, Richard van Loon, Thomas Koetsier, Arjan van Schaik en Dennis Kempkes. Zelf heeft hij het entertainment in portefeuille. Kan hij al wat vertellen over de artiesten en de attracties? “Marco de Hollander komt, dat is gegarandeerd succes. Ook Het Feestteam komt optreden. Mijn zoon Mels is er bij als dj en uit Reeuwijk komt clown Marleen van Os. We hebben ook een bijzondere straatact: de Kiddy Ride Police Patrol, als maffe Amerikaanse politieagenten op bewegende motoren. Ik denk dat het publiek daar wel door getriggerd gaat worden, haha.”

Behalve de braderie komt ook het pubquiz-seizoen er weer aan. Mike is regelmatig als showmaster actief in Flora Boskoop. Op 27 september en 25 oktober staat een pubquiz op het programma en daar komen gemiddeld zo’n 200 tot 250 mensen op af. Muziek speelt er vaak een grote rol.

“Pubquiz is altijd leuk om te doen, ik ben dan echt een entertainer,” zegt Mike, terwijl hij zijn glittercolbert laat zien. “Dit is dan mijn outfit: showtime!”