Bouw van Floravita vordert gestaag

Algemeen
Aan de woonkamers van het zorgcentrum Floravita zijn ruime balkons geplaatst. Foto: Floravita
Aan de woonkamers van het zorgcentrum Floravita zijn ruime balkons geplaatst. Foto: Floravita (Foto: Floravita)

Het vernieuwde Floravita aan de Boezemlaan 4 in Boskoop krijgt vorm. Aan de woonkamers van het zorgcentrum zijn ruime balkons geplaatst. Deze buitenterrassen geven de bewoners straks extra leefruimte. Na de verbouwing kan ze zwaardere zorg bieden in een aangename woonomgeving.

Van de redactie

Boskoop- Afgelopen zomer is begonnen met de renovatie van het zorgcentrum. Alleen de constructieve vloeren en muren blijven staan. Binnen deze contouren wordt het gebouw volledig gerenoveerd. Comfort, beleving en adequate zorg vormen het uitgangspunt in de renovatie van Floravita. De extra balkons die nu zijn geplaatst, zorgen voor meer woon- en leefruimte voor bewoners. Eerder zijn de heipalen van de nieuwe entree geplaatst. Er komt een typisch Boskoops entree, geïnspireerd op het kwekersdorp.

Het vernieuwde Floravita bestaat uit kleinere woongroepen die toegang hebben tot huiskamers en binnenruimtes. De tweepersoonskamers worden verbouwd naar eenpersoonsappartementen. Dit zorgt voor meer rust en privacy voor bewoners. Bovendien biedt het vernieuwde gebouw veel mogelijkheden om ruimten aan te passen voor grotere of kleine groepsactiviteiten, familiegesprekken of een fijne plek voor bewoners. Ook het foodconcept is flexibel. Bewoners kunnen in de woongroep samen koken of eten in het restaurant. In beide gevallen wordt hoge voedingskwaliteit met duurzaamheid gecombineerd.

Directeur Taco van Delft is blij met de plaatsing van de nieuwe balkons. “Vanaf de balkons hebben bewoners straks een mooi uitzicht, waardoor de buitenterrassen niet alleen extra leefruimte bieden, maar ook een buitenbeleving. Dit vinden we belangrijk en dat is terug te zien in het ontwerp van het vernieuwde Floravita. In het atrium worden bijvoorbeeld loopbruggen geplaatst waar vandaan bewoners de reuring van het welzijnsplaza op de begane grond kunnen ervaren. En door een verhoogd terras kunnen bewoners straks de activiteiten in de beweegtuin volgen.” Beleving is een belangrijk speerpunt. “We hopen dat bewoners, zich straks welkom en prettig voelen.”

De bewoners zijn tijdelijk gehuisvest

De bewoners van Floravita wonen tijdelijk in Moerdregt (Moordrecht), in De Rietkraag (Gouda) en in Souburgh (Waddinxveen). De Dagbesteding is wel in Boskoop gebleven. Deze is gehuisvest in het naastgelegen wooncomplex Parkzicht. Floravita ligt in de boomrijke omgeving van Boskoop en maakt deel uit van Zorgpartners Midden-Holland. Zorgpartners is een full service zorgorganisatie met een diversiteit aan woon- en zorgmogelijkheden in de regio Midden-Holland.

Ook het foodconcept is flexibel