Huttenbouw collecteert voor Jantje Beton

Algemeen
De Jeugdvakantieweek Hazerswoude-Dorp collecteert voor Jantje Beton. Afgelopen zomer had de week in coronastijl plaats. Foto: archief
De Jeugdvakantieweek Hazerswoude-Dorp collecteert voor Jantje Beton. Afgelopen zomer had de week in coronastijl plaats. Foto: archief (Foto: archief)

Van maandag 8 t/m 13 maart 2021 is de Jantje Beton Collecte. Dan gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen zodat meer kinderen meer kunnen spelen. Ook de Jeugdvakantieweek Hazerswoude-Dorp (Huttenbouw) doet mee, omdat ze het belang van buiten spelen van harte ondersteunen. Daarbij is het zeer welkom dat de helft van de opbrengst direct naar de Jeugdvakantieweek gaat.

Hazerswoude-Dorp- Kinderen moeten bewegen voor een gezonde ontwikkeling, stelt de organisatie En tijdens het spelen leren ze allemaal belangrijke dingen zoals vrienden maken en omgaan met tegenslagen. Jammer genoeg wordt buiten spelen steeds minder vanzelfsprekend. Drie op de tien kinderen speelt niet of slechts een keer per week vrij buiten. “Spelen houd je vrolijk en open tegenover de wereld”, aldus de Jeugdvakantieweek.

De helft van de opbrengsten besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. De andere helft gaat direct naar de Jeugdvakantieweek. Als het goed is kan ze huis-aan-huis collecteren. Maar er zijn ook andere mogelijkheden om te doneren, zoals via de QR-code en de digitale collectebus: www.jantjebeton.digicollect.nl/huttenbouw-jeugdvakantieweek-hazerswoude